Hrean eco

Hrean eco

Buc.=o radacina. Trebuie consumat proaspat, la scurt timp dupa ce a fost scos din pamant.

*Produs bio certificat RO-ECO-007.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Hreanul se cultiva pentru radacinile ingrosate cu gust picant, folosite pentru condimentarea mancarurilor, muraturilor conservelor si in medicina. Este inrudit cu ridichea. Wasabi, numit uneori hrean verde, nu este inrudit cu hreanul. Planta ierboasa, perena; cultivata sau salbatica prin locurile de cultura, se utilizeaza ca atare, fiind un bun condiment. Radacinile proaspete contin: 76.7% apa, 1.5-2.7 protide, 10-17% glucide, 70-100 mg vit. C la 100g uleiuri volatile, care ii imprima aroma sa particulara. Bogat in vitaminele B1, B2, B6 cat si in substante minerale precum potasiu, magneziu si fier.

Produse proaspat culese din gradina in lunile: Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie, Noiembrie si Decembrie

Vindecare cu Mancare: Hrean eco

♥ Sub forma de otet de hrean, se utilizeaza in tratarea acneei.

Retete: Hrean eco

☼ Se prepara sosuri pentru carne, peste si cartofi, amestecand cantitati mici de hrean cu smantana, iaurt, maioneza sau crema de branza. Este ideal impreuna cu friptura de vita. ☼ Hreanului ii sunt atribuite puteri magice. Este un aliment energizant.

 

SOS DE HREAN

Ingrediente:

1 cană smântână

¼ cană hrean proaspăt ras

1 lingră muștar Dijon

1 linguriță oțet vin alb

½ linguriță sare

¼ linguriță piper proaspăt măcinat

Preparare:

Puneți toate ingredientele într-un bol mediu și mixați până când amestecul este fin și cremos. Puneți-l în frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte pentru ca aromele să se contopească. Sosul poate fi depozitat în frigider într-un container etanș timp de 2 până la 3 săptămâni.

Diversificare copii: Hrean eco