|
Salata eco romana
Salata verde contine intre 1 si 1.4% protide, 1% hidrati de carbon, potasiu, calciu, fosfor, fier, vitamina A, vitamina B1, B2, niacina, vitamina C si vitamina E.
O excelenta planta aperitiva, favorizeaza digestia si este usor laxativa.
Produse proaspat culese din gradina in lunile: Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie, Noiembrie si Decembrie
Vindecare cu Mancare: Salata eco romana
♥ Salata calmeaza inflamatiile dureroase ale ficatului, vezicii biliare si intestinelor;
♥ Se recomanda in nefrita, litiaza urica, guta si artrita;
♥ Se recomanda contra degeraturilor, resorbtia furunculelor si panaritiului.
♥ Salata verde manifesta o actiune decongestionanta in cuperoza, recomandandu-se totodata tenurilor uscate.
♥ Folosita abundent in masa de seara favorizeaza un somn linistit si combate constipatia.
♥ Semintele au si ele proprietati antispastice, fiind calmante ale tusei, se pot folosi la igiena oculara etc
Retete: Salata eco romana
|
|