Cartofi bio rose

Cartofi bio rose

Se pastreaza intr-un loc uscat, intunecat si bine ventilat la temperaturi cuprinse intre 7 si 10 grade Celsius. Cartofii rosii sau rose se consuma de obicei fierti in tocanite, salate cu cartofi, supe sau prajiti (daca va doriti sa arate perfect, subtiri si crocanti), taranesti (cu ceapa si sunca).

Pret: 12,00 lei / Kg
Pret vechi: 15 lei / Kg
Cantitate:
 
 
 
Adauga in Cos

Cartoful contine apa 74-75%, proteine 2%, hidrati de carbon intr 19-22%, lipide cca 0.15%, sodiu 445 mg%, calciu 13mg%, fosfor 60mg%, fier 0.9%, vitamina A, niacina, vitamina B6, C, acid patotenic, acid folic, magneziu, mangan, sulf, cupru, acid citric si malic.

Cartofii invechiti care  au capatat o culoare verde si au inmugurit contin o toxina denumita solanina, care creaza stari neplacute, iar cantitatile mari pot fi chiar fatale.

Vindecare cu Mancare: Cartofi bio rose

Benefici in caz de afectiuni ale vederii si pentru vederea nocturna.

Benefici in caz de afectiuni digestive (sucul proaspat), oboseala cronica si anemie.

Ceaiul din coaja de cartof - care contine o concentratie mare de potasiu- este foarte recomandat de medicina traditionala in caz de hipertensiune arteriala.

Cataplasme cu tuberculi cruzi rasi, contra arsurilor si insolatiilor.

Cataplasme cu cartofi fierti, ca maturativ in panaritiu si contuzii.

Pudra din faina de cartofi, presarata pe piele, pentru atenuarea iritatiilor.

Retete: Cartofi bio rose

Prajitura de cartofi cu mere:

ingrediente: 500g cartofi sapunari, 4 mere, 2 oua, 50g unt, 5 linguri zahar brun, 150g faina, 1 lingurita scortisoara, 1 praf sare, 1 varf de cutint de bicarbonat, coaja rasa de la o lamaie, 1 varf de cutit anason.

mod de preparare: se dau cartofii pe razatoarea mica, se amesteca cu merele (rase), cu scortisoara, coaja de lamaie, anasonul si faina. Compozitia se pune intr-o forma de tort sau intr-o craticioara si se coace aproximativ o ora, la foc tare.

Diversificare copii: Cartofi bio rose