Dovleac bio, bucata intreaga (10-15kg)

Dovleac bio, bucata intreaga (10-15kg)

Dovleacul fiind de dimensiuni foarte mari se poate vinde si feliat per kilogram.

Se pastreaza la frigider in cazul in care este feliat. Se pastreaza la racoare si in mediu aerisit, intreg pentru o perioada mai indelungata.

Se consuma copt sau fiert, fie ca atare fie in preparate de patiserie, supe crema.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Are o compozitie asemanatoare cu dovlecelul, doar un continut mai ridicat in hidrati de carbon. Semitele contin un ulei comestibil de buna caitate. Este bogat în β-carotină și glucoză. Semințele sunt cunoscute sub numele de seminte de dovleac și li se atribuie proprietăți medicinale în medicina traditionala.

Produse proaspat culese din gradina in lunile: August, Septembrie si Octombrie
Produse livrate din depozit in lunile: Ianuarie, Februarie, Noiembrie si Decembrie

Vindecare cu Mancare: Dovleac bio, bucata intreaga (10-15kg)

♥ Seminte de Dovleac turcesc sunt recomandate in parazitoze, in special in teniaze si ascaridioze. Se fac cure de 4-6 zile, pe stomacul gol dimineata.

♥ Antioxidantii din pulpa cum sunt beta-carotenul, licopenul,  vitamina C lucreaza impreuna pentru a preveni sau inhiba dezvoltarea cancerului de prostata, plamani, stomac, vezica si col uterin.

♥ Consumul a 100 gr de dovleac asigura aproape jumate din aportul zilnic necesar  de vitamina C si vitamina A si astfel se previne deteliorarea  vazului si a auzului.

♥ Ajuta la stimularea diurezei, previne retentia de fluide, ideal pentru diabetici si folosit adesea in tratarea obezitatii, ajuta la prevenirea formarii de pietre la rinichi.

♥ Dovleacul aduce bucurie acolo unde este consumat cu drag si rasplateste cu belsug de sanatate.

Retete: Dovleac bio, bucata intreaga (10-15kg)

Diversificare copii: Dovleac bio, bucata intreaga (10-15kg)