Ceapa de apa bio

Ceapa de apa bio

Legatura cuprinde 5 fire. Dimensiunile difera in functie de sezon.A se pastra la frigider in lada de legume, in punga de plastic perforata. Produs certificat RO-ECO-007.

Pret: 5,50 lei / Leg
Cantitate:
 
 
 
Adauga in Cos

Valoarea alimentara a bulbilor de ceapa este data de continutul bogat in principii nutritive, ca: glucide 6.5-8%, protide 1.3-1.9%, aciditate totala de 3.3% iar dintre substantele minerale: potasiu, fosfor, calciu, fier alaturi de vitaminele C, PP, B1 si B2. Efectul bactericid al fitoncidelor din ceapa ii confera acesteia utilizare in conservarea alimentelor si dezinfectarea semintelor.

 

Produse proaspat culese din gradina in lunile: Martie, Aprilie, Mai si Iunie

Vindecare cu Mancare: Ceapa de apa bio

♥ Mirosul înţepător al cepei este dat de sulfura de alil, un compus care conţine sulf cunoscut pentru calităţile lui ce protejează vasele de sânge împotriva problemelor cauzate de cholesterol, ajutand astfel la menţinere unei inimi sănătoase.

♥ Ceapa poate compensa vătămarea oxidativă a fibrelor musculare şi a ţesuturilor din corp, cauzată de antrenamentele fizice excessive, susţine densitatea osoasa, facilitează digestia si combate bacteriile rele.

♥ Flavonoizii din ceapa, blochează agenţii ce favorizează apariţia cancerului, te ajută să eviţi crampele de stomac si amelioreaza durerile de dinţi.

Retete: Ceapa de apa bio

Supă de ceapă verde

Ingrediente:

12 cepe verzi
3 cartofi de mărime medie, tăiați bucăți
4 cești cu supă de pui
3/4 ceașcă cu lapte evaporat
1 lingură cu unt
1/2 linguriță cu sare
1/4 linguriță cu piper alb

Preparare:

Pune ceapa, cartofii și supa într-un vas la fiert. Lasă aproximativ 15 minute după ce a început să fiarbă, la foc mediu.Strecoara supă și pune legumele și laptele evaporat în blender și lasă-le până obții o cremă.Toarnă crema peste supă și adaugă untul, sarea și piperul.
Dă focul la minim şi lasă la încălzit.Se poate servi fie fierbinte, fie rece.
Ornează cu felii de ceapă verde.

 

Stroganoff de ceapă verde și ciuperci

Ingrediente:

150 g paste fettuncini sau tagliatelle

4 lingurițe ulei de masline

4-6 cepe verzi, tăiate fin
2 fire de praz, tăiat fin
un cubuleț de unt
250 g ciuperci, tăiate
sare și piper proaspăt măcinat
4 linguri vin alb
100 ml smântână
1 lingură pătrunjel tocat

 

Preparare:

Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, încălziți jumătate din ulei într-o tigaie si căliți ceapa verde și prazul pentru 2 minute. Scoateți-le si lăsați-le deoparte, intr-un bol.Reporniți focul și adăugați restul de ulei, untul și ciupercile. Prăjiți pentru 5 minute sau până se rumenesc. Asezonați bine și puneți ciupercile în bol, alături de ceapa verde și praz. Scurgeți pastele și adăugați-le și pe ele alături de legume.

Turnați vinul în tigaie și lasați-l până începe să fiarbă. Adaugați smântână și încalziți-o și pe ea. Puneți pătrunjelul, amestecați și închideți focul.Împarțiți pastele cu legume în două farfurii adânci, adaugați, cu o lingură, sosul de smântână și vin și serviți.

Diversificare copii: Ceapa de apa bio