Kale bio, fraged 100g

Kale bio, fraged 100g

Kale bio e vinde la legatura de 100g. Kale este varza de frunze, una din plantele cele mai bogate în fier. Conţine mult mai mult fier decât carnea de vită. Acest tip de varză conţine mai mult calciu chiar şi decât produsele lactate. Produs certificat RO-ECO-007.

 

Pret: 3,00 lei / Leg
Pret vechi: 6 lei / Leg
Cantitate:
 
 
 
Adauga in Cos

Calciul din Kale este mult mai uşor absorbit de organismul nostru. Kale are în compoziţia sa betacaroten, unul din antioxidanţii esenţiali în prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă.

Kale leguma din familia verzei, contine betacaroten, vitamina K, C, Ca, Zn, Fe, P, vitaminele B1, B2, B3, B6, B9

Produse proaspat culese din gradina in lunile: Februarie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie si Noiembrie

Vindecare cu Mancare: Kale bio, fraged 100g

♥ Frunzele de kale sunt una dintre cel mai importante surse de vitamina K, vitamina fiind un antioxidant care previne bolile de inima si osteoporoza, dar care reuseste sa mentina nivelul colesterolului si tensiunea arteriala in limite normale.

♥ Plina de antioxidanti, minerale si vitamine, aceasta varza scade considerabil riscul de cancer ovarian si cancer la san si diminueaza riscul de artrita.

♥ Kale este una din plantele cele mai bogate în fier. Conţine mult mai mult fier decât carnea de vită. Acest tip de varză conţine mai mult calciu chiar şi decât produsele lactate. Calciul din Kale este mult mai uşor absorbit de organismul nostru. Kale are în compoziţia sa betacaroten, unul din antioxidanţii esenţiali în prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă.

♥ Conţinutul ridicat de fibre din aceasta specie de  varză ,scade colesterolul ,prin asocierea cu acizii biliari .  Ficatul este însărcinat cu producerea de mult mai multi acizi biliari pentru a digera grasimile, şi prin urmare, se reduce cantitatea de colesterol din sange..

♥ Un consum constant de varză Kale are numeroase beneficii asupra ochilor deoarece conțin carotenoizi, luteină și zeaxantină, trei compuși necesari pentru o vedere bună. În plus, luteina și zeaxantina protejează ochii de efectele nocive ale razelor ultraviolete.

♥ Studiile efectuate de specialiştii de la Harvard Medical School arată că această legumă bogată în beta caroten, vitamina C, vitamina K încetineşte procesul de îmbătrânire, menţinând creierul mai tânăr cu 1-2 ani

Retete: Kale bio, fraged 100g

Smoothie afrodisiac kale:

1 portocală (decojită, fără semințe)
½ banană coaptă (decojită)

1 funză mare kale (fără tulpină)

2 frunze salată

1/3 castravete (feliat)

3 cuburi mari gheață

½ cană de lapte soia/lapte de ovaz/orz

Salată de kale cu mazăre și morcovi

Ingrediente:

1 legătură mare de kale 400-500g
500g mazăre fragedă
4-5 morcovi tineri

Pentru dressing:
2 lingurițe semințe de chimen
2 căței de usturoi, tocați marunt
zeama de la o lămâie
jumătate de ceâșcă de ulei de măsline
sare și piper
frunzele de la 2-3 fire de mentă, tocate

 

Preparare:

Spălați legumele și curățați morcovii și mazărea. Puneți apa cu sare la fiert. Fierbeți morcovii 5-6 minute, mazărea cam 4 minute, iar frunzele de kale nu mai mult de 2 minute. Vrem să avem niște legume al dente de aceea le fierbem doar un pic. Le puneți pe toate într-o strecurătoare la scurs.

Preparați între timp dressingul amestecând uleiul cu zeama de lămaie și adăugand rând pe rand chimenul, usturoiul, menta, sarea și piperul.

Puneți legumele scurse de apă într-un castron, turnați deasupra dressingul, amestecați și serviți.

Bulgur cu roșii și kale

Ingrediente:

150g bulgur
4-5 cepe verzi
3-4 fire de usturoi verde sau 3 caței de usturoi
3 roșii mari zemoase sau o conservă de 400g de roșii cuburi
1 linguriță chimen
1 linguriță coriandru uscat
1 jumătate de lingurita kumin
1 ardei iute tocat mărunt
1 legătură de frunze de Kale – 400g

 

Preparare:

Curățați ceapa și usturoiul și tocați-le. Caliți-le un pic în ulei de măsline și adăugați bulgurul pe care îl lăsați să se prăjească în jur de 1 minut. Adăugați apoi coriandrul, chimenul, ardeiul iute si kuminul și turnați pe deasupra roșiile cuburi. Dacă roșiile nu au suficient lichid adăugați un pic de apă. Lasați pe foc cam 5 minute avand grijă să adaugi apă dacă amestecul începe să se lipească de cratiță.

Spălați frunzele de kale, îndepărtați-le nervurile si tăiați-le fășii. Adăugați-le în bulgur cam un minut. Ideea e că atât frunzele de kale cât și bulgurul trebuie sa ramană al dente nu sa fie fierte de tot.

 

Diversificare copii: Kale bio, fraged 100g