Cartofi bio

Cartofi bio

Cartofii bio se recolteaza in ziua livrarii. Se pastreaza in spatii intunecate, de preferat la temperaturi de 7-10ºC, separat de ceapa si usturoi. Produs ecologic. Certificat RO-ECO-007

Acest produs nu este disponibil momentan.

Cartoful contine apa 74-75%, proteine 2%, hidrati de carbon intr 19-22%, lipide cca 0.15%, sodiu 445 mg%, calciu 13mg%, fosfor 60mg%, fier 0.9%, vitamina A, niacina, vitamina B6, C, acid patotenic, acid folic, magneziu, mangan, sulf, cupru, acid citric si malic.

Cartofii rosii sau roz se consuma de obicei fierti in tocanite, salate cu cartofi, supe sau prajiti (daca va doriti sa arate perfect, subtiri si crocanti), taranesti (cu ceapa si sunca).

Produse proaspat culese din gradina in lunile: Mai, Iunie, Iulie, August si Septembrie
Produse livrate din depozit in lunile: Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Noiembrie si Decembrie

Vindecare cu Mancare: Cartofi bio

♥ In intreaga Europa de Nord si de Est, nutritionistii au folosit sucul de cartofi cruzi ca tratament eficient pentru ulcer si osteoporoza. Gustul neplacut se poate atenua adaugand, suc de mere si morcovi sau putina miere.

♥ Benefici in caz de afectiuni ale vederii si pentru vederea nocturna.

♥ Benefici in caz de oboseala cronica si anemie.

♥ Ceaiul din coaja de cartof - care contine o concentratie mare de potasiu- este foarte recomandat de medicina traditionala in caz de hipertensiune arteriala.

♥ Cataplasme cu tuberculi cruzi rasi, contra arsurilor si insolatiilor.

♥ Cataplasme cu cartofi fierti, ca maturativ in panaritiu si contuzii.

♥ Pudra din faina de cartofi, presarata pe piele, pentru atenuarea iritatiilor.

Retete: Cartofi bio

Cartofi copti cu legume

Ingrediente: 12 cartofi mari, 2 rosii, 2 ardei, 2 cepe, 200 g fasole fiarta, 1 lingurita sare, 2 linguri ulei, smantana si cascaval dupa gust

Mod de preparare: Cartofii se spala bine de pamant sau praf si se cresteaza in mijloc, pe lungime, in forma de cruce dar taietura sa fie adanca doar pana la jumatatea cartofului. Se pun la cuptor si se coc aproximativ 30 minute la o temperatura mare.

Intre timp, se pregatesc legumele pentru umplut cartofii: se curate, se spala si se toaca marunt, amestecandu-se bine cu sarea si uleiul. Dupa o jumatate de ora, se scoate tava  cu cartofii si in fiecare crestatura a cartofului se pun cateva lingurite de smantana si amestecul din compozitia de legume pregatita. Deasupra se presara cascaval dupa gust. Se pune tava la cuptor pentru inca 20 de minute. Cartofii se servesc calzi.

Diversificare copii: Cartofi bio