Mazare bio de gradina

Mazare bio de gradina

Pastaile de mazarea se vand la kg. Se pastreaza la frigider.

Produs ecologic. Certificat RO-ECO-007.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Mazarea contine sapte vitamine si sapte minerale. Vitaminele sunt K (51% din necesarul zilnic al organismului, la o portie de 150 de grame), C (31%), B1, A, B2, B3, B6. Mineralele sunt manganul, magneziul, cuprul, fierul, fosforul, zincul, potasiul.

Pe langa acestea mazarea mai este compusa si din acid folic, fibre si proteine.
In afara intrebuintarilor culinare, mazarea juta la protejarea sistemului osos, a inimii si a vaselor sanguine. Mai mult, mazarea ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange. Daca va simtiti obositi, o portie de mazare va va repune pe picioare, garantat, gratie nutrientilor care produc energie.

Produse proaspat culese din gradina in lunile: Mai si Iunie

Vindecare cu Mancare: Mazare bio de gradina

Retete: Mazare bio de gradina

Supă cu mazăre, lămâie și ou

Ingrediente:

1½ kg mazăre păstăi

5 cești supă legume plus  2½ căni apă

Sare grunjoasă și piper proaspăt măcinat

2 ouă mari, ușor bătute

½ lingurița coajă de lămâie fin rasă plus 2-4 linguri suc lămâie (de la 1-2 lămâi)

Preparare:

Decojiți mazărea (ar trebui să aveți 1½ căni), păstrând păstăile. Puneți păstăile și supa într-o cratiță medie; Aduceți la fierbere. Reduceți focul, Acoperiți parțial, și  fierbeți înăbușit 30 de minute. Strecurați păstăile, păstrând supa.

Puneți 4 căni supă în oală, și aduceți la fierbere. Adăugați o linguriță sare și mazărea. Reduceți focul, și fierbeți viguros până când mazărea este fragedă și verde aprins, 3-4 minute.

Adăugați ouăle într-un flux lent, constant amestecând ușor lichidul cu o furculiță pentru a crea fire. Adăugați coaja și sucul de lămâie după gust. Asezonați cu sare și piper. Serviți imediat.

 

Mazăre coaptă cu tarhon, iaurt și fistic

Ingrediente:

450g mazăre

½ cană frunze tarhon

2 cepe verzi, tocate

2 linguri ulei măsline extra virgin

¼ cană iaurt grecesc

½ cană fistic tocat

Preparare:

Încălziți cuptorul la 260°. Puneți mazărea într-o oală de lut și încălziți-o ușor pe cuptor, amestecând ocazional.

Între timp, puneți tarhonul, ceapa verde, uleiul de măsline, iaurtul și ¼ cana de fistic într-un blender și mixați. Adăugați mazărea și presărați partea de sus cu fistic tocat suplimentar. Asezonați cu un vârf de cuțit de sare, sau după gust. Coaceți pentru aproximativ 15 minute – până când partea de sus începe să devină maro. Scoateți și serviți.

Diversificare copii: Mazare bio de gradina