Dovleac placintar bio

Dovleac placintar bio

Dovleacul placintar – deliciul toamnei, se vinde la kg. se recalculeaza in functie de greutate

Se pastreaza la temperaturi de 10 – 13°C, in spatii bine ventilate. Odata taiat se tine la frigider.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Culoarea energica, galben – portocalie ascunde o cantitate uriasa de vitamina A si beta- caroten  dar si carbohidrati, proteine, vitamina C, vitamina K, niacina, potasiu, fier, magneziu, calciu, fosfor si sodiu. Este bogat in fibre si sarac in calorii.

Hranitor, cu textura echilibrata si gust placut, il ajuta sa se integreze cu usurinta ca ingredient de baza la numeroase retete.

Vindecare cu Mancare: Dovleac placintar bio

♥ Antioxidantii din pulpa cum sunt beta-carotenul, licopenul,  vitamina C lucreaza impreuna pentru a preveni sau inhiba dezvoltarea cancerului de prostata, plamani, stomac, vezica si col uterin.

♥ Consumul a 100 gr de dovleac asigura aproape jumate din aportul zilnic necesar  de vitamina C si vitamina A si astfel se previne deteliorarea  vazului si a auzului.

♥ Ajuta la stimularea diurezei, previne retentia de fluide, ideal pentru diabetici si folosit adesea in tratarea obezitatii, ajuta la prevenirea formarii de pietre la rinichi.

♥ Dovleacul aduce bucurie acolo unde este consumat cu drag si rasplateste cu belsug de sanatate.

Retete: Dovleac placintar bio

Supa crema cu dovleac, boabe de fasole si curry

Ingrediente: 70 ml suc de rosii, 2 morcovi, ½  telina mica, 1 radacina patrunjel, 1 radacina de pastarnac, 1 ceapa, 2-4 catei usturoi, 500 g dovleac gata copt si fara coaja, 400 g fasole boabe deja fierte, pudra de curry aprox. 1 lingurita, 1-2 linguri ulei, sare dupa gust

Mod de preparare: se pregatesc legumele pentru supa – se curate, se spala si se taie in bucati mai mari. Se pun la fiert in cca 2,5 l apa urmatoarele: telina, morcovii, pastarnacul, radacina de patrunjel, ceapa dar si cei 4 catei de usturoi. Se lasa la fiert pana cand legumele sunt moi.

Dupa ce legumele au fiert, se strecoara de zeama lor intr-o alta oala. Se paseaza bine legumele pe care tocmai le-am fiert impreuna cu dovleacul. Se pun din nou in zeama lor, se adauga sucul de rosii, sarea, uleiul, pudra de curry si fasolea boabe. Daca supa vi se pare prea groasa puteti sa adaugati putina apa calda.

Se pune oala din nou pe foc si dupa ce mai da un clocot se presara patrunjelul tocat fin si se opreste focul.

Diversificare copii: Dovleac placintar bio