Vesti proaspete din lumea verde a Gradinii fermecate

Vesti proaspete din lumea verde a Gradinii fermecate...

Desi a trecut doar putin timp de la ploile cele mari, care pe langă bucuria stropilor de apă au creat și niscai probleme prin gradină, iată că deja ne pregatim cu mare grabă de un mare eveniment…  È˜i e atata treabă…, că oricat ai încerca să afli mai multe detalii despre ce urmeaza să se întample,  nu reușești să convingi pe nimeni să-ți raspundă la întrebări, nimeni nu are timp acum de asa ceva.

Din zvonuri, se pare că organizatoarea acestei importante ceremonii, este doamna Lobodă, care se pare că are totul bine ticluit și pus la punct, calculat minuțios, fiecare știind de ceva vreme ce are de făcut, unde, cand, cu cine și cum, cu detalii complete, fiind organizați pe echipe, pentru o mai bună acoperire a situației.

Cu toate acestea, se pare că încă ii dau batai de cap unele personaltăți puternice din gradină, care, asa cum se întamplă de cele mai multe ori, găsesc mereu ceva care nu le convine, iar pentru ca Marele Eveniment nu trebuie umbrit de nici o nemulțumire în lumea verde, doamna Loboda reușeste cu tact să împace pe toată lumea.

 

 

Primul pe lista carcotașilor e Cartoful, care,  deși făcea parte din echipa Morcovului, domnia sa insistă ca dorește sa colaboreze cu amicul sau Rapiță, anul acesta se pare, sunt cei mai buni prieteni.  Cererea i se aprobă, și mulțumiți fiind, se întorc în mare grabă sa-și continue treaba.

 

 

 

 

 

 

 

In aceeași situație a fost și Spanacul, care a ales să facă echipă cu Salata verde, desi nimeni nu intelege acest parteneriat, iar tanarul Porumb a ramas cu Fasolea.

 

 

 

 

 

 

In rest, totul merge conform planificării inițiale, cele mai harnice fiind Kale,  doamna Varză și Mazărea, care au terminat deja de plivit buruienile, și vor cu tot dinadinsul sa se facă cat mai frumoase pana saptamana viitoare cand va fi petrecerea.

 

 

 

Ceapa, a decis ca nu e cazul sa se grabească asa tare, deja bulbul ei a luat avant și e tare mandră de asta, așa că,  împreună cu Usturoiul îi dă o mana de ajutor Prazului, care duce niste discuții puțin mai aprinse cu o familie de buruieni, care și-a instalat cortul fix in parcela acestuia.

 

 

 

 

Cu calm, Usturoiul împacă ambele tabere și face apel la o doză de compromis din partea tuturor - e loc pentru toata lumea, atata timp cat nu este afectat spațiul personal al nimănui, iar Ea, invitata mult așteptată, se va bucura să-i vadă pe toți aici, frumoși și fericiți pe cum îi știe.

 

 

 

 

Salvia e resonsabilă împreună cu Patlagina, de aleea principală pe care vor intra invitații, și de restul aranjamentelor florale.

 

 

 

 

 

 

Au spus ca vor merge pe nuanțe de violet, albastru, mov și alb, iar Trandafirii și Bujorii au fost de acord, permițand doar Macilor să fie roșii, oricum ei nu au de ales, sunt exagerat de delicați și emotivi, de fiecare dată cand vin musafiri ei se înroșesc de emoție, se fastacesc și își pleacă petalele.

 

 

 

Agrișul insistă ca băuturile să ramană cat mai acrișoare, mai ales că atunci se anunță caldură mare.

Anghinarea și Păpădia, consideră ca n-ar strica și ceva ceaiuri tonice, așa că s-a votat de comun acord o cat mai mare diversitate, pentru ca fiecare invitat să aleagă ce dorește.

 

In liniște, fără a atrage prea mult atenția asupra lor, Căpșunii au ales un loc cat mai însorit din gradină, vor ca săptamana ce vine să fie cat mai parfumați si roșii, au promis multor copii că vor ajunge la ei…

 

Aceeași sarcină o au și Cireșii, care au cam lenevit luna asta, și acum se grăbesc să se coacă, nu de alta dar Ea sigur își va alege cerceii de pe una din crengile lor…

 

 

Din respect pentru întreaga Gradină Fermecată, e cazul sa ne retragem acum, lumea verde e prea ocupată, freamătă plină de emoție și de teama că nu vor termina totul la timp.

Nimeni nu are timp de povești acum...

(asa ca o sa continuam data viitoare..)

Echipa de serviciu „Legume fericite” va multumeste ca ne sunteti aproape si va promite ca va reveni cat de curand cu cele mai proaspete detalii din Gradina fermecata!