Mangoldul - pentru o calitate mai buna a sangelui

Mangoldul păstrează o cantitate atractivă de Fier. Fierul este important pentru menținerea stării de sănătate a sistemului circulator. În plus, prezența de vitamina K în mangold încurajează coagularea sângelui sănătos, și ajută la prevenirea vânătăilor extreme și a sângerarii. Ca urmare, trebuie să mențineți reserve din această legume cu frunze pentru a vă asigura că sângele dvs. este bun.

 

Din cauza densității sale ridicate de nutrienți și a valorilor calorice și de grăsime foarte scăzute, mangoldul este într-adevăr un element sugerat al dietei pentru toți cei care caută să renunțe la greutatea suplimentară nedorită.

 

Mangoldul este, probabil, super-alimentul care este cunoscut pentru calitățile sale preventive datorită fibrei, clorofilei, fitochimicalelor, împreună cu alte culori de plante pe care le include. Cercetările au descoperit că legumele verzi sunt deosebit de avantajoase pentru de cancerul de colon.

 

Conține un flavonoid numit acid siringic, care previne degenerarea ficatului și scade enzimele hepatice în sânge. Acest lucru face mangoldul un tonic perfect după o noapte de indulgență - sau să-l aveți în fiecare zi pentru îmbunătățirea funcției hepatice în general!

 

Ca un blocant de calciu natural, magneziul prezent în mangold previne excesul de calciu în celulele nervoase și astfel, de asemenea, activarea nervului. Astfel, ajută la mentinerea nervilor relaxați. Supra-activarea acestor celule duce la contracție excesivă, rezultând în condiții cum ar fi crampe musculare, dureri, oboseală, hipertensiune arterială, migrene si spasme musculare.

 

 

 

Mangoldul conține cantități considerabile de oxalați, care atunci când sunt prea concentrate în organism, se pot cristaliza și crea probleme de sănătate. Deci, evitați consumul de mangold, dacă aveți o problemă de rinichi sau cu vezica biliară existenta sau netratată. În afară de asta, oxalații interferează cu absorbția de calciu din organism.