Sunt RUCOLA. si DA si eu sunt atacata de daunatori dar tot gustoasa raman!

Oare v-am mai scris despre rucola? Eram convinsa ca da, dar se pare ca nu reusesc azi sa gasesc articolul in site despre ea.

Ma scuzati daca ma repet..

Aceasta planta comestibila numita ROCKET in Marea Britanie si Australia, si ARUGULA in Statele Unite creste si la noi in gradina si are un gust si o fragezime primavara devreme diferite de gustul amarui si foarte tare de la aceasta vreme.

 

 

Bineinteles, proprietatile sunt aceleasi dar PROFIT de ocazie sa va impartasesc ce am descoperit si eu de cand am inceput sa capat experienta ca gradinar :)

Observati gustul rosiilor - ati consumat acelasi soi de rosii din aceeasi sursa doi ani la rand? Sau doua saptamani la rand? Vi se pare ciudat ca nu identificati acelasi gust?

Ei bine pentru toate cele aceeasi poveste - morcovii, radacinoasele in general nu mai sunt la fel dulci ca primavara, rosiilor intotdeauna le difera gustul in functie de lumina solara, caldura si apa pe care au primit-o. Salata offf... ce amara devine vara..Deci modificarea gustului este normala de-alungul perioadei de vegetatie..

Dar sa ne intoarcem la rucola care este o sursă foarte bună de vitamina C, A si K. Aceste vitamine sunt importante pentru circulația sângelui, sistemul osos și cel cardiovascular. Rucola conține și calciu, magneziu, fier și potasiu, care ajută la tensiunea arterială, în sanatatea sistemului osos, precum și la funcționarea globulelor roșii din sânge.

 

Conține fibre și sulforafan (o substanță cunoscută pentru proprietățile sale anti-cancerigene). De asemenea, sulforafanul este un stimulator important pentru enzimele ce determină detoxifierea naturală a organismului.


Rucola este bogată și în fitochimicale care îmbunătățesc sănătatea ochilor și a pielii și stimulează sistemul imunitar. Fitochimicalele din rucola reduc efectele cancerigene ale hormonilor estrogeni, fiind eficiente în prevenirea cancerului de prostată, ovarian și cervical.

 

Luptă cu succes împotriva ulcerului - este o alternativă sigură și naturală, tratamentului împotriva afecțiunilor stomacului. Reduce secreția acidă a acestuia și mediază activitatea hormonală pentru remedierea ulcerului.

 

Se folosește fie sub formă de salată,fie ca incredient special pentru pizza, în bucataria italiană, ajutând la digestie. La salată, se consuma cu ulei extravirgin de măsline și lămâie stoarsă, câteva roșii și puțină sare (pentru a se păstra gustul plantei). Este recomandată consumarea salatei imediat după ce este preparată (sau nu mai târziu de 15-20 de minute), altfel își pierde proprietățile curative.