Fructe si legume. E vremea lor, soare soare soare

In sfirsit, caldura.... 

Ieri, azi si se pare si maine in sfirsit zile de vara, soare din plin pentru clorofila plantelor satule (si ele) de ploi.

Ne bucuram nespus pentru ca am infiintat culturi pentru recola de toamna si practica sursa noastra pentru iarna. Desi vacanta se face simtita in randul comenzilor la noi e traba multa.

Pregatim (igienizam ) spatiile de depozitare, uscam ceapa si usturoi. A propos, poate s-au nimerit si pe la DVS produse umede la codita.. sa nu va fie cu suparare dar va rugam sa nu le pastrati in pungi sa nu se strice; din pacate dupa recoltare din cauza mult citatelor ploi se usuca mai greu. Cine a avut parte de paguba in acest sens sa ne anunte sa inlocuim produsele.

Insensibil la caldura, frig, apa, zgomot, criza economica si se pare si la bomba nucleara :) gindacul de Colorado e cel ce face tot posibilul (si cum stiti, aceasta inseamna foarte mult), sa distruga multe din legumele aflate in pregatire pentru a ajunge pe farfuria dumneavoastra - nu mai sint plantele de cartofi, prada traditionala, dar rosiile, ardei si mai ales vinetele sint noul cimp de batalie cu acest inamic redutabil..

Marturisim si speram ca nu exista inca vreun ONG pasionat de salvarea acestor vietati, ca apelam la metoda simpla si barbara a adunarii manuale si zdrobirii acestor mici dar enorm de redutabile masini de distrugere in masa a unor legume. Vom prezenta si imagini cu aceste vietati implacabile. Tot ce reusim e sa reducem pierderile pe care le aduc plantelor pina la momentul recoltei...

Ce-am mai semanat? Varza de toamna si broccoli, o transa nou de varza de Bruxelles, praz, ridiche de luna, fetica, coriandru, salata.. Am mai plantat cateva plantute de rosii si o noua serie de vinete..Dupa cele 4 000 de fire papate de domnul de Colorado, nu renuntam! HA HA! si acum, cred ca sunt salvate pentru ca au inceput sa salvate.. trebuie sa-i multumesc sotului meu corporatistul pentru timpul dedicat in fiecare seara/dimineata adunarii gandacilor.

DESI in floare cele mai multe dintre plantele de anghinare, mai avem cativa "boboci" credem noi buni de consum.. cine stie sa gateasca.. OFERIM clientilor de legume fericite cateva bucati spre preparare in schimbul unei poze cu rezultatul final. CINE DORESTE? Primul venit primul servit :)