Prima ninsoare de Sfantul Dumitru

Azi de Sfantul Dumitru ne face placere sa-i felicitam pe toti cei ce poarta numele de Dumitru, Dumitra, Mitica si profit de ocazie sa ma bucur de aniversarea mamei mele, autoarea unei parti dintre conservele noastre.

Zacustile de vinetete si cea de ghebe aunt operele ei de care suntem foarte incantati si recunoscatori.

Un final de saptamana care ne-a adus mai multe aniversari in comunitatea noastra si care a asternut in gradina un covor de omat de care sincer nu stiu daca sa ne bucuram sau nu. Nu e ger ceea ce e bine.. dar maine vom incepe sa culegem de sub zapada daca nu se topeste cumva intre timp. Urmeaza o saptamana foarte grea pentru echipa legumelor fericite dar ne descurcam noi..

Doar va rugam sa ne asteptati cu rabdare pentru ca o sa avem nevoie de ceva mai mult timp pentru cules si pregatit comenzile. Bogdan va da de stire in timp util in cazul in care depaseste ora 18.00

Sunt chiar ultimele zile cu rosii, ardei, probabil ultimele gogonele.

O parte dintre radacinoase sunt puse la adapost, altele isi vor gasi locul in nisip in curand.

In functie de temperaturile exterioare vom mai profita un timp de tot ce e verde (mangold, ceapa verde - pana creste cea din solar sa tot mai fie cateva saptamani, marar, multe frunze verzi..) Recomandam congelarea pentru marii consumatori de verde pentru ca va exista cu siguranta o perioada in care ne ne vom mai putea bucura de ele crude).

Saptamana aceasta avem la capitolul noutati: ridiche de luna (din pacate nu prea multa) si mere ecologice.

Sa ne bucuram de verde, cat mai avem!