Cum ne ferim sau oblojim de guturai, tuse, lipsa energiei, dureri musculare..

Toamna sau inceput de iarna :) ne-au napadit, dupa caz, guturaiul, tusea, otita, durerile musculare, lipsa energiei si alte "buruieni".

Gatiti cu usturoi si tratati-va cu ceai de ceapa - invingatorul oricarei tuse.

 

Iar daca vremea va indeamna la zacusca (noi avem o colectie: cu vinete sau traditionala, cu ghebe, morcovi si dovlecei), slaninuta sau alte mese copioase, avem cicoare, care linisteste orice colecist nervos. La fel si ficatul, care se "repara" cu orice gust amar. Asadar, nu ocoliti cicoarea si papadia, avem din belsug. Adaugati la acestea si citrice, vitamina C hraneste celulele hepatice.

Despre cicoare as mai zice si ca in momentul de fata, cicoarea se bucura de o adevarata celebritate pe plan international, in primul rand datorita calitatilor terapeutice ale radacinii sale. Ea regleaza pofta de mancare si metabolismul, motiv pentru care s-a nascut o noua generatie de medicamente de slabit, extrem de puternice, pornind de la aceasta planta. Mai ales in Germania, Statele Unite, Franta, cicoarea este intens valorizata ca remediu pentru reglarea greutatii, fiind adesea uitate, pe nedrept, celelalte calitati vindecatoare ale sale, cele de care am mentionat deja.

Mancati multe legume, cat mai posibil crude, simple sau in salate. Se apropie si postul, incercati sa mancati de pe acum preponderent legume si preparate din legume. Inca mai avem de culese si gata de livrat, o intreaga lista dupa cum se vede..