Borsul, sursa importanta de B12

Desi am vazut ca multi dintre dumneavoastra il apreciati deja...astazi despre BORS

 

Orice proces de fermentatie controlata = sursa de B12. Sigur, toate B-urile si nu numai, insa fiind post, cei care tin post poate sunt mai interesati sau speriati de B12 (ca de altfel toti veganii si vegetarienii).

 

La ce e bun borsul? Hmmmmm, sa nu ziceti ca este doar pentru gospodine si hic! petrecareti. Toti avem nevoie de licoarea asta minunata.

 

Va tineti bine? Asaaaaaa: stimuleaza sistemul endocrin, imunitar, cardiovascular. Este adjuvant in TOATE bolile de ficat. Are putine calorii, ceea ce il face util in cure de slabire; diabeticii ar trebui sa-i declare iubire vesnica :) Ajuta mult daca suferiti de bronsite, bronsiolite, tuse si iarasi tuse, seaca, expectoranta, sinuzite, astm si altele asemenea.

 

Iar acum, lista pe care nimeni nu o tine minte niciodata: calciu, magneziu, fosfor, B-uri, C, D, H, seleniu, crom, enzime, carbohidrati.

 

Dar efectul sau detoxifiant este testat si cunoscut, altfel cum s-ar explica vindecarea "intoxicatiei cu alcool"?

In unele parti ale tarii exista superstitia, dar si practica, sa se foloseasca borsul pentru copiii deocheati sau cei mofturosi la mancare.

 

 

 

 

LA FEL DE IMPORTANT (ca si proprietatile sale) este modul de preparare. Borsul din comert contine aditivi, al caror efect negativ asupra organismului cam anuleaza beneficiile (iar uneori le si depasesc, din pacate). Optati pentru bors facut in casa, este cel mai bun.

 

Borsul nostru este facut dupa o reteta secreta (sic), insa numai din ingrediente naturale: apa plata, tarate de grau certificate ecologic, malai bio, leustean si crengute de visin.