Lipie cu tofu si creson

Saptamana aceasta am pregatit o reteta faina, usor de facut. Ne-am inspirat din bucataria Indiana, Aliv Nutri Paratha se numeste lipia lor cu branza slaba si verdeturi.

 

Noua ne-a placut cum suna si am adaugat ingrediente locale. Suntem foarte multumiti de rezultat. Voi ce credeti?

 

Lipie cu tofu si creson (4 lipii)

 

Umplutura:

  • 100g tofu maruntit
  • 25g creson taiat marunt
  • 4 fire de ceapa taiate marunt
  • 2 ardei taiati marunt
  • 1 fir de usturoi
  • 1 lingura de ulei de cocos (inca 2 linguri pentru rumenit)
  • sare si piper dupa gust

 

Reteta pentru lipie este aici (https://www.nirvanayoga.ro/articole-si-retete-1/2017/5/15/articol-pentru-fitpassro)

Punem o cratita pe foc si adaugam uleiul la incins. Cand e pregatit, punem toate verziturile si ardeii si le lasam un pic la calit, cu sare si piper.

Dupa cateva minute adaugam tofu si amesteca, bine. Lasam umplutura la foc cateva minute si apoi o dam deoparte.

 

Ne apucam sa facem lipiile.

Dupa ce impartim aluatul in 4, intindem prima lipie cu un facalet si apoi punem 2 linguri de umplutura pe o jumatate si apoi invelim cu cealalta jumatate, inchizand bine marginile.

 


Punem lingura de ulei de cocos intr-o tigaie si il lasam la incins.

Cand e pregatit punem lipia cu umplutura in tigaie. Dupa 2 3 minute o intoarcem si o mai lasam tot atat la rumenit. Apoi o intoarcem in sus si o punem la fript si pe latura mica formata.

 

Cand e gata o punem pe farfurie si continuam cu urmatoarele trei.

Foarte usor de facut, un pranz minunat care poate fi mancat cu drag si la scoala si la job :)