Prajitura cu visine si alune de padure

Prajitura cu visine si alune de padure

 

In ultima vreme descopar minunile prajiturilor vegane. Imi plac foarte mult pentru ca le diger mult mai usor decat prajiturile raw vegane, unde se foloseste o cantitate mai mare de nuci, seminte si uleiuri naturale.

 

Tot ma bucur de torturile raw vegane prin cremele pe care le pregatesc in acelasi stil fara foc. Cand decorez torturi cu crema de ciocolata aleg un mix de avocado, curmale si cacao.

Cand fac frosting pentru decorarea brioselor amestec caju cu diferite fructe de sezon pentru culori si arome deosebite.

 

Eu am pregatit aceasta prajitura cu visine pentru aniversarea unchiului meu, imi place sa ii incant pe cei din jurul meu cu cadouri dulci si sanatoase.

Sa va bucurati si voi de ea, este simplu de facut, cam 30 de minute cu tot cu timpul de coacere.

Blat:

  • 400g faina (eu folosesc durum, are un gust bun, gasesti la Paradisul Verde sau alte naturiste)
  • 5 linguri de pudra de cacao raw
  • 3 lingurite de bicarbonat
  • un praf de sare
  • 60ml ulei de cocos lichid
  • 480ml apa
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 2 lingurite de vanilie
  • 250g zahar de cocos (cum va place de dulce)
  • visine fara samburi
  • o mana de alune de padure
  • lingura de faina de cocos pentru pudrat

Dam drumul la cuptor pe foc mediu.

Punem hartie de copt in forma dorita.

 

Stingem bicarbonatul cu zeama de lamaie.

Amestecam in bol faina, praful de sare si pudra de cacao.

Punem intr-un blender apa, uleiul, zaharul de cocos si vanilia. Blenduim pan ace zaharul se topeste.

Turnam mixul din blender peste mixul uscat si il amestecam bine, ingloband si bicarbonatul stins.

O data ce simtim ca mixul este amestecat, il turnam in forma dorita. Ornam cu visine si alune de padure. Eu am pus intr-o forma patrata, unde stratul de prajitura a fost subtire.

Am lasat la cuptor la foc mediu 15 minute. Ca sa verificati daca este gata prajitura puteti lua o scobitoare, o introduceti in cea mai crescuta parte a prajiturii, catre mijloc. Daca atunci cand o scoateti nu are urma de aluat pee a, atunci prajitura este gata. Daca ramane urma de aluat, atunci mai lasati-o cateva minute si verificati iara.

 

Dupa ce o scoateti de la cuptor acoperiti-o cu un prosopel si lasati-o sa se raceasca in tihna.

Apoi o pudrati cu faina de cocos cu ajutorul unei site si o serviti cu cei dragi alaturi de o limonada de ceai verde!