Bine ai venit toamna!

Inca din copilarie, toamnanu a fost printre anotimpurile mele preferate, ba dimpotriva. Numai Bacovia imi bubuia in urechi cand venea toamna. De cativa ani am descoperit ce imi place la acest anotimp.

E toamna iar in gradina. Nu ploua dar ne-ar prinde bine. Noaptea e frig si soarele arde de pe la amiaza.

Incercam sa scapam de ce-i uscat pentru moment, pentru a le mai da o sansa rosiilor hotarate sa ne bucure papilele si luna asta; mai mult - cherry si rosioarele para, dar si cele pruna, se straduiesc sa dea rod in continuare.

Vinete, ardei si dovlecei striga in cor: “Ne place in gradina! Ne imputinam de zor, dar ne place pe ogor!”

Castravetii insa, s-au dus la borcane. Gogosarii se lasa asteptati, iar cartofii nu mai vor in pamant, ci in pivnita! Multa uscaciune dar si culoare..Ce anotimp ne mai izbeste cu bogatia de culori precum toamna?!De-as putea, le-as tot picta..culoare langa culoare

Ceapa verde ne cam inseala si ea asteptarile; ne punem sperantze mari in ridichi si se pare ca si rucola gustoasa si ciuruita de daunatori s-a intors in gradina; va aduceti aminte de ea, din primavara?

Pepeni verzi sa nu-i crezi, un soi putin dulce dar si mai putin roditor - ii pastram pentru ajutoarele Legumelor Fericite - merita nu? Vara fierbinte sa o tinem minte, ne-a adus in dar merinde..concediul s-a terminat; ne intoarcem cu gandul la camara, la scoala, la munca.

Aratam si noi ce-am muncit luna trecuta, caci ce produse noi sa avem daca nu conservele de care va povesteam: suc de rosii, pasta, ardei copti la borcan, castraveti murati, rosii la borcan si a vedem ce-o mai urma la “Produse in casa”.