FRIGUL contracta PRETURILE

Ne pregatim de venirea iernii. Am adunat tot ce trebuia pus la pastrare din Gradina Fermecata.

De la morcovi, patrunjel si pastarnac pana la telina grasutza care ne-a surprins cu radacinile sale -  dupa ce am gafat  cu totii crezand ca este tot de frunze ca si cea  pe care am avut-o pana acum..deci vesti bune - pentru iarna avem provizii; le-am pus la nisip impreuna cu prazul si ridichea neagra; sfecla rosie in beci ca si cartofii albi si rosii; cei rosii sunt putini insa, sa ne bucuram cat ii mai avem!

Am inceput sa scoatem si proviziile congelate, dar nici ele nu sunt multe; dar foarte curand vom degusta varza murata - sa vedem cum a iesit!

Bunica ne-a facut un otet de mere foarte bun; punem la murat si ardeiul iute; punem la congelat si conopida.

In solar merg bine lucrurile dar asteptam roadele. Am semanat si usturoiul, ceapa, spanacul si salata pentru primavara. Gainile dupa o perioada de acomodare au reinceput sa oua..ce bine si copilasii au devenit mai deschisi la oul moale cu zeama...

Am facut si inventarul la seminte; stam bine pentru anul viitor.

Dragele noastre legumitze ramase in gradina sunt si ele afectate de temperaturile joase, de brume, de zilele scurte. Sunt mai palite, mai patate dar inca isi pastreaza capul sus - mandra de salata, ceapa verde, ridichiile de luna, patrunjelul si cateva dintre mirodenii - ele vor ajunge in continuare proaspat culese la domniile voastre. Restul un pic mai ponosite caci vin de la pastrare.

Preturile unor produse (spre bucuria tuturor) sunt afectate si ele de geruri si au luat-o in jos..