Salvia tonifiant si afrodisiac

De prin lume adunate, astazi despre salvie..

Fitoterapeuții au constatat că plantele de salvie ajută în activitatea cerebrală stimulând capacitatea de memorare, favorizează activitatea intelectuală atăt la tineri cât și la vârstnici. Salvia constituie un antiseptic natural important având în același timp și un rol major în atenuarea oboselii mentale.

Salvia este un elixir pentru nervi si digestie, are mari efecte tonice, este folosită pentrul echilibru hormonal, fiind și un bun stimulent al activității cerebrale și al memoriei. De asemenea, salvia tratează Alzheimer-ul, calmează și tratează tulburarile specifice premenopauzei, tratează candidoza bucală, cu spălături de 2-3 ori pe zi, precum și colita, enterocolita, bronșita sau astmul.

În Feng Shui, este folosită pentru curățarea energiilor negative.

Ceaiul de salvie poate ajuta, de asemenea, la durerile de cap.

Funcționează foarte bine ca ingredient în șamponul pentru părul gras și protejează împotriva căderii părului.

Salvia este o planta carminativă, ceea ce înseamnă că este bună pentru sistemul digestiv. Aceasta poate fi utilizată pentru a trata crampele, gazele și spasmele intestinale cauzate de indigestie și stimulează, de asemenea, fluxul biliar. Luată împreună cu ierburi amare, cum ar fi păpădia și anghinarea, poate fi utilizată pentru a stimula apetitul.

Dezinfectant natural excelent și deodorizant, salvia usucă transpirația și ajută la eliminarea mirosului corpului. Extractele de salvie sunt utilizate în îngrijirea pielii pentru capacitatea sa de a vindeca pielea.

Salvia, în special ca ulei ,esențial, dar și ca plantă  verde sau uscată, este un ingredient menit femeilor. Este excelentă pentru echilibrarea hormonilor feminini și de mare ajutor la ciclu. Tonic uterin, ajută la fluxul normal în timpul menstruației și se folosește și pentru crampe, deoarece are proprietăți antispasmodice și sedative. Relaxează și echilibrează nervii întinși la maximul în acele zile ale lunii.

Se folosește și în menopauză, pentru a echilibra hormonii feminini și a echilibra procesul prin care trece corpul. Ușurează bufeurile.

În timpul travaliului, aduce ușurarea contracțiilor și oferă calm și sprijin. 

Salvia este un afrodisiac care stimulează energia sexuală, și este utilă în cazul disfuncției sexuale feminine, deoarece relaxează, tratează frigiditatea și lipsa dorinței sexuale.

Euforic și tonic mental și emoțional, este considerată un mare vindecător pentru femei, iar calitățile sale sunt de menținere, sprijin și dezvoltare.

Adăugați salvie proaspătă în salate, combinați-o cu carnea de pui, folosiți-o la ceai. Iată, mai jos, o idee de rețetă care poate pune pe picioare cea mai deprimată doamnă:

Cremă afrodisiacă de salvie rozmarin și cimbru

2  cești și 1/2 ceai de plante cald, la alegere. fructele de goji, he shou wu și ghimbirul sunt o combinată triplă excelentă.

3 linguri de miso (puteți găsi pastă miso bio pe site-urile de produse asiatice)

3 linguri de alge uscate, alegeți după gust

1 lingură și  1/2 ulei de măsline presat la rece

1 lingură și 1/2 ulei de cocos

2 linguri semințe de cânepă

1 linguriță suc de lime proaspăt stors

1 linguriță rozmarin, preferabil proaspăt

1 linguriță salvie, preferabil proaspătă

1/2 linguriță pudră de maca (se găsește la orice magazin de tip plafar)

1/4 linguriță cimbru, preferabil proaspăt

1/8 linguriță ardei iute uscat. Dacă nu suportați iuțeala, adăugați doar câțiva fulgișori pentru gust, sau câteva cubulețe din ardeii noștri românești, mai cuminți.

un pic de sare de mare

OPÅ¢IONAL:

1 cățel usturoi

1/8 linguriță suplimentară de ardei iute, pentru curajoși

Puneți în blender, la viteză mare, 1 - 2 minute. Supa trebuie să fie la final caldă, datorită ceaiului cald de plante și fricțiunii din blender, și cremoasă, dacă algele sunt bine mărunțite. Dacă aveți un blender mic, insistați până devine cremoasă.

Apoi bucurați-vă de Iubire.

Alte retete despre salvie gasiti accesand urmatorul link http://www.legumefericite.ro/index.php?section=1&country=1&lang=1&module=crm&component=product_details&item=9594