De ce iubim ceapa?

8 Iunie 2013

Imi place la nebunie ceapa. Fie ca e verde, de apa sau chives recunosc ca o prefer cruda ..

La capitolul alimente afrodisiace, ceapa ar trebui să fie considerat cel mai important afrodisiac natural, care a fost cunoscut de secole. Împreună cu abilități nutritive excelente, ceapa are proprietăți foarte puternice pentru a stimula libidoul și a îmbunătăți performanța sexuala atât la bărbați cât și la femei. În plus, ceapa stimulează tensiunea arterială.

Este o sursa perfectă de zinc și vitamina E, care poate stimula producția de testosteron și de a îmbunătăți funcția reproductivă.

În vremurile faraonilor din Egipt, preoților li s-au interzis să mănânce ceapă. Folclorul arab ne spune că sucul de ceapă amestecat cu miere este echivalent cu Viagra.

Ceapa este menționată în texte vechi hinduse cu privire la arta de a face dragoste. O veche tradiție franceză recomandă  tinerilor casatoriți să mânânce supă de ceapă în ziua de după nunta lor pentru a restabili energia sexuală.

Scade glicemia, reduce tensiunea sângelui, scade riscul dezvoltării cancerului de colon și a altor tipuri de cancer; scade colesterolul și reduce inflamația. Toate aceste se datorează faptului că, este săracă în calorii, nu are colesterol, sodiu și grăsimi.

Cura cu ceapă verde, sub formă de salată, are efect diuretic și depurativ, reglând și activitatea anumitor glande din corp, motiv pentru care este considerată un antialergic natural foarte valoros.

Ceapa verde conține alicină, care are efect antibacterian, detoxifiant, expectorant. Datorită acestui element, căruia, de altfel, i se datorează și gustul specific, ceapa se numără printre cele mai vechi remedii naturale de prevenire și tratare a bolilor respiratorii.

Partea medicinală a cepei verzi, este tulpina, despre care se consideră că are efect antipiretic, expectorant, antibacterial, si antifungic. Este eficientă impotriva răcelii, a durerilor de cap, indigestie și de asemenea împotriva insomniei

Compușii din ceapa verde întăresc oasele, la fel ca și foarte multe din medicamentele disponibile pe piață, dar fără efectele lor secundare. Persoanele care au boli inflamatorii își pot îmbunătăți sănătatea prin consumul de ceapă verde. Ceapa împiedică acțiunea enzimelor care determină aparția inflamațiilor în corp și îmbunătățește mobilitatea.