Dovlecelul un aliment excelent in curele de slabire

Anul acesta ne intrecem in productia de dovlecei; de la cei albi obisnuiti, galbeni, verde inchis, pana la Patison-ul abia aparut, ne bucuram de toti si mai ales proprietatile lor.

Dovlecelul conține anti-oxidanți și ajută la reconstrucția celulelor nervoase (vit B1, B6). În plus conținutul ridicat de carotenoizi (luteina) face din dovlecei un remediu perfect pe bază de plante pentru probleme de vedere. Are excelente proprietăți anti-îmbătrânire, poate imbunătăți memoria și reduce procesele infecțioase.

Este o legumă binevenită pentru sistemul cardio-vascular, având efect usor hipertensiv, ca urmare a cantității mari de potasiu pe care o conține. Dovlecelul are 0,35 mg de vitamina B3 și provitamina A, care sunt prezente mai ales in coaja dovlecelului. La acestea se adaugă 7 mg de vitamina C, totul în doar 100 grame de dovlecel.

 

 

 

Persoanele care suferă de reumatism sau poliartridă reumatoidă pot consuma suc de dovlecei, deoarece acesta stopează procesele degenerative, reduce inflamațiile și contribuie la recuperarea mobilității arteriale

Fibrele din dovlecel antrenează mișcări regulate ale intestinului, de asemena ajuta la prevenirea toxinelor cancerigene ale colonului. Vitaminele A, C, acidul folic și antioxidanții ajuta la lupta cu diferite tipuri de cancer.

Un aliment excelent în cura de slăbire, spun specialiștii, tocmai pentru că are un aport caloric nesemnificativ: 15 kcal la 100 de grame, în condițiile în care conține 95% apă și o cantitate record de oligoelemente și vitamine.

Conține vitaminele E și A și acizi grași omega-3 care stimulează absorbția de grăsimi solubile.

Dovleceii au capacitatea de a tăia senzația de foame, sunt o excelentă sursă de vitamine A și C și sunt foarte bogați în potasiu, fapt care îi face utili în dietele de detoxifiere, potasiul fiind un mineralele care contribuie activ în eliminarea toxinelor.

Dovleceii sunt foarte buni pentru diete, deoarece aceștia pot fi preparați ușor si nu necesită grăsimi excesive, zaharuri sau sare, pentru a avea gust bun.

Pur și simplu aruncați un set de felii de dovlecei pe grătar pentru o garnitură gustoasă. Puteți coace, de asemenea, dovlecei, împreună cu alte legume. Dovlecelul simplu atunci cand este ușor gătit are un gust fantastic și face o garnitură sănătoasă sau sau un adaos la alte antreuri.

Pofta mare!

Pentru retete click aici http://www.legumefericite.ro/index.php?section=1&country=1&lang=1&module=crm&component=product_details&item=9619

sau

http://www.legumefericite.ro/index.php?section=1&country=1&lang=1&module=crm&component=product_details&item=9555