Mangoldul - frate cu sfecla - detoxifiant, sursa importanta de vitamina A

Ca și alte legume cu frunze verzi, este o sursă excelentă de calciu, care ajută la întărirea oaselor și a dinților. O ceașcă de mangold oferă aproximativ 101 mg de calciu. Acesta conține, de asemenea, vitamina K și magneziu, ambele fiind importante pentru oase puternice.

Mangoldul este bogat în biotină, o vitamină importantă parului, care promovează creșterea și rezistența părului. Cercetarea a constatat că 30 μg pe zi de biotină este benefic pentru păr și o cească de mangold conține aproximativ 10,5 μg. Mangoldul are, de asemenea, cantități mari de vitamine C și A, ambele care ajuta foliculii de păr în producția de sebum.

Conține acid siringic și fibre, ambele ajutând la reglarea nivelului de zahăr din sange. Dacă riscați să aveți diabet  sau ați fost diagnosticat de diabet, trebuie să mâncați mai multe legume verzi cu frunze cum ar fi mangoldul.

 

O ceașcă de mangold conține 9276 μg de luteină, un antioxidant care este esențial pentru sănătatea ochilor. Cercetătorii sugereaza că, consumul între 6.000 și 10.000 μg de luteină pe zi poate menține starea de sănătate a ochilor și posibil preveni sau întârzia apariția bolilor de ochi legate de vârstă.

 

Pe lângă consolidarea oaselor, vitamina K din mangold este esențială pentru buna funcționare a sistemului cerebral și nervos, deoarece este esențială în formarea tecii de mielină, stratul protector din jurul nervilor.

 

DE CE MANGOLDUL ESTE DETOXIFIANT?

Mangoldul conține betalaine, care sunt, de asemenea, găsite în sfeclă. Betalainele sunt bine cunoscute pentru proprietățile puternice antioxidante, anti-inflamatorii, și de detoxifiere, dar există, de asemenea, cercetări actuale care indică faptul că aceste frunze verzi pot reduce de fapt, nivelul de cholesterol.

Conține cantități mari de vitamina K, care reduce citokinele, produse chimice pe care corpul le elibereaza atunci când acesta este într-o stare de inflamație.

 

O ceașcă de mangold conține mai mult de 100 la sută din necesarul zilnic de vitamina A. Vitamina A ajută la prevenirea și tratamentul de hipotiroidism prin îmbunătățirea ratei de absorbție a iodului. Iodul este necesar pentru crearea de hormoni tiroidieni și menținerea unui metabolism sănătos.

 

Magneziul este folosit ca o măsură preventivă pentru astmul cronic și a fost demonstrată reducerea vizitelor la spital pentru atacurile de astm. Menținerea adecvată a magneziului poate preveni, de asemenea, apariția durerilor de cap și ajută organismul să gestioneze mai bine stresul.

 

O reteta interesanta puteti gasi aici

http://www.legumefericite.ro/index.php?section=1&country=1&lang=1&module=crm&component=product_details&item=9707