Rosia - detoxifiant. SAPTAMANA ROSIILOR

Roșiile conțin unul dintre cei mai puternici antioxidanți - licopenul - acesta stimulează sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva infecțiilor.

 

Datorită conținutului de Vitamina K, roșiile previn instalarea osteoporozei. Un consum regulat de roșii activează osteocalcinul, cea mai importantă proteină non-colagen din os care menține sănătatea oaselor.

 

 

 

Licopenul protejează ADN-ul celular, impiedicând acțiunea diferitilor factori cancerigeni la acest nivel. Păstrând integritatea ADN-ului, celulele nu sufera modificări atipice cu potențial cancerigen crescut.

 

Consumul unei jumătăți de kilogram de roșii pe zi accelerează metabolismul, stimulând astfel procesul de ardere al grăsimilor.

 

Roșiile au un puternic efect antibacterian și, pe langa faptul că ajută la vindecarea organismului atunci când suntem răciți sau avem gripă, îi mărește rezistența în fața agresiunilor microbiene.

Roșiile au calități de dezintoxicare al organismului și în acelasi timp sporesc rezistența organismului.

 

Un pahar, două de suc de roșii pe zi sunt suficiente ca să-ți asiguri necesarul de vitamina A și C și să-ți întărești sistemul imunitar.

 

Roșia este bogată în săruri alcaline, menține sângele în stare de fluiditate perfectă și reduce concentrația de uree.

 

În același timp, pectina din sucul de roșii acționeaza ca o perie pe interiorul unei sticle, împotriva toxinelor ce s-au acumulat în zona intestinală.

 

În afară de acțiunea purificatoare a sângelui, combate și aciditatea gastrică în organismul omului.

Roșia combate constipația, deoarece în sâmburi și coajă conține licopen, stimulând mișcările intestinale și eliberând intestinul de reziduri.