Saptamana ROSIILOR 22-28 iulie 2013

Mare doamna intre suratele sale din gradina - ROSIA constituie o explozie de bucurie pentru om.

Sau cel putin asa o vad eu..

 

Cui nu-i place rosia?

Zeci de soiuri, de forme,  de culori/nuante (mai nou) , de gusturi si arome..

Simpla, cu busuioc, cu branza, in salate, in sosuri, bruschete, gazpacho, bulion, pasta sau suc si atatea alte variante  …

Alegem sa sarbatorim SAPTAMANA ROSIILOR. Tineti o dieta cu rosii impreuna cu noi?

Doar in aceasta saptamana puteti cumpara cu 5 lei/kg rosii mixt in conversie bio, crescute cum stiti, in cel mai fericit mod. Ti le aducem acasa impreuna cu alte LEGUME FERICITE de sezon.

Pentru detalii click aici

http://www.legumefericite.ro/index.php?section=1&country=1&lang=1&module=crm&component=product_details&item=9556

Din gradina vesti - BAME in crestere, in cateva zile incepem recoltarea (foarte probabil cantitatile vor fi reduse); incepem curand sa recoltam ardei verzi si lunguieti; avem trei cuiburi de vinete albe - singurele si stinghere au rezistat asediului gandacilor de Colorado.

Recoltele din aceasta vara sunt foarte restranse pentru moment la castraveti, ardei si absente in cazul vinetelor - dar speram ca seria a treia de rasaduri sa dea roade la intoarcerea din vacanta - final de august inceput de septembrie. Da Doamne Soare!

In aceasta saptamana Busuiocul este doar 1.5 lei/ legatura - profita si fa un PESTO! Reteta o gasesti aici:

http://www.legumefericite.ro/index.php?section=1&country=1&lang=1&module=crm&component=product_details&item=9576

 

Din camara: sucul de rosii vedeta Legumelor Fericite incepe treptat sa-si ocupe locul in camara, pentru cantitati mai mari, va rugam sa ne dati de veste - de sunteti interesati. Ca si anul trecut - putem depozita in camara noastra si livra esalonat in cursul anului.

Primii castraveti murati - cateva borcane cu castraveti ca degetul si alte cateva borcane cu castraveti de dimensiuni obisnuite vor fi urmate de altele pe masura ce cresc in gradina.

Continuam sa pregatim dulceata - in transe mici - asa iese mai buna ..de afine, de corcoduse, de pere. Selectam retete pentru dulceata de dovlecei.

Zilele acestea incepem sa punem si ardeii iuti la murat. Multa treaba ce-i drept.