Ai migrene, arsuri, dureri de rinichi, vrei sa slabesti? Consuma ardei iute!

5 august 2013

 

Am inceput sa consum ardei iute dupa 30 de ani - usor usor..acum imi place foarte mult; recunosc cel mai mult imi place cu ciorba plina de legume sau cu tocanita..

Contrar percep?iei c? ardeiul iute mai r?u face stomacului, se pare c? rezultatele studiilor arat? exact contrariul.

Capsaicina este cea care determin? cre?terea fluxului sangvin, astfel c?, odat? ajuns? în regiunea stomacal?, aceasta va determina stimularea produc?iei de suc gastric, care ajut? la ameliorarea arsurilor ?i crampelor abdominale cauzate de o mas? copioas?. De asemenea, capsaicina poate distruge bacteria Helicobacter pylori, care cauzeaz? grave probleme gastrointestinale.

 

Un alt rol al capsaicinei este acela de stimulare a sistemului imun. Administrarea capsaicinei atrage, print-un fenomen deja cunoscut, celulele sistemului imun care ajut? la distrugerea bacteriilor  ?i inactivarea substan?elor toxice rezultate din distrugerea celular? ?i a reac?iilor alergice.

 

Exist? variet??i de ardei iute care au propriet??i laxative ?i diuretice, favorizând eliminarea ura?ilor ?i a nisipului, fiind totodat? un calmant al durerilor de rinichi ?i vezic?. Intern, în doze mici, poate fi folosit ca stimulent al secre?iilor stomacale.

 

Este util în prevenirea form?rii cheagurilor de sânge. Un alt beneficiu este faptul ca ajuta la decongestionare, prin stimularea secre?iilor, care induc transpira?ie ?i secre?ii nazale abundente. În plus, acesta dilata sacii pulmonari ?i, prin urmare, ajut? la controlul astmului

Multe studii arat? c? ardeiul iute poate avea un efect terapeutic asupra corpului, permi?ând relaxarea mult mai u?or. Capsaicina blocheaz? o substan?? natural? numit? substan?a P, care se ocup? cu transmiterea ?i percep?ia durerii.

A?adar, ardeiul iute poate fi de ajutor în ameliorarea ?i prevenirea unor probleme comune ca durerile de cap, migrenele ?i disconfortul cauzat de problemele sinusurilor, permi?ând consumatorului s? se relaxeze mai u?or. Capsaicina are ?i propriet??i antibacteriene ?i antiinflamatorii.

 

Un studiu efectuat în 2010 de c?tre cercet?torii de la Centrul pentru Nutri?ie Uman? din cadrul Universit??ii din California a demonstrat c? ardeiul iute este un aliat de n?dejde în curele de sl?bire, deoarece principala substan?? care d? gustul picant ardeiului iute, capsaicina, ajut? la arderea gr?similor din corp (în special a celei de pe abdomen), reduce pofta de mâncare ?i accelereaz? metabolismul.

 

Un ardei iute înaintea prânzului ?i a cinei te ajut? s? reduci cu 15% por?iile de mâncare.

 

Totodat?, se pare ca ardeiul iute diminueaz? ?i pofta de alimente grase, s?rate sau dulci, ?inându-ne departe de gustarile nes?n?toase

 

Este demonstrat ?tiin?ific faptul c? substan?a con?inut? de ardeiul iute, capsaicina, accelereaz? metabolismul, declan?ând în mod natural termogeneza, adic? transformarea gr?similor în energie util?, cu efecte directe în pierderea în greutate.

 

Proasp?t, uscat, murat ori transformat în boia sau în past?, oricum este extrem de eficient. Exist? chiar ?i capsule cu extract de ardei, concepute pentru a-i ajuta s? sl?beasc? pe cei care nu tolereaz? gustul iute. Se pare c? o astfel de pilul? stimuleaz? arderile la fel ca o jum?tate de or? de alergare.

 

Ardei cu sanatate!!