Scapa de pofta de dulce Consuma menta!

4 septembrie 2012


Medicii recomandă pacienților care au probleme cu tulburările gastro-intestinale, dar și celor care vor să le prevină, să consume câte o cană cu ceai de mentă dupa fiecare masă. Este recomandat ca ceaiul să nu conțina zahăr, ci doar puțină miere. Consumat cald sau rece, ceaiul de mentă stimulează digestia,

 

O altă proprietate este aceea de a provoca transpirația dacă este consumată în caz de febră, astfel ajutând la vindecare.

 

Tratează migrenele și are un efect destul de rapid - persoanele care suferă de dureri de cap au posibilitatea de a scăpa mult mai ușor de acestea cu ajutorul mentei.

Ceaiul de mentă determină dilatarea vaselor sanguine și relaxarea musculaturii vasculare, contribuie astfel la reducerea proceselor inflamatorii de la nivelul cavității bucale și a sinusurilor.

 

Mușcăturile de insecte pot fi ameliorate cu ajutorul mentei. O frunză zdrobită și aplicată pe locul afectat îndepărtează mâncărimile și le calmează. Eczemele și erupțiile cutanate cauzate de diverse plante otrăvitoare pot fi ameliorate temporar cu ulei de mentă.

 

Știți deja ca dacă vreți să scăpați de kilogramele în plus, trebuie să aveți o digestie care functionează optim, deoarece balonarea și constipația nu fac casă bună cu silueta ideală. Pentru a vă imbunătați tranzitul digestiv, puteți recurge la o cură cu ceai rece de mentă.

Specialiștii vă recomandă ceaiul rece de mentă, ideal în sezonul cald. De fiecare dată când simțiți nevoia să beți o răcoritoare, impuneți-vă să scăpați de acei centimetri inestestici din talie și beți ceai de mentă. Èšineți cont că nu trebuie să faceți abuz de ceai de mentă, altfel este posibil sa vă cauzați fără să vreți probleme de digestie.

 

Frunzele proaspete de menta au o aroma revigoranta, iar medicii sustin ca te pot ajuta sa slabesti. Cum? Prin potolirea poftei de dulce sau de sarat. Adauga frunze de menta in salate, in smoothie-uri si in alte preparate, pentru a scapa de eterna problema "mi-e pofta de ceva dulce".