Consumati CURECHI - una din cele mai vechi legume cunoscute de om

Stiati ca varza se mai numeste si curechi?

 

Familia verzei ocupa un loc important in familia legumelor fericite si asta pentru ca avem in gradina in diferite stadii de dezvoltare - varza alba, varza creata, varza rosie, varza de Bruxelles si varza Kale - la mare pretuire.

 

In general despre varza si leacuri cu varza am adunat de prin lume si va povestim:

De ce sa consumam varza?

 

În primul rând, varza acționează ca un puternic remineralizant și este un bun tonifiant, datorită potențialului energetic foarte ridicat. Este indicat ca varza să fie consumată în stare crudă, valorile sale nutritive de bază fiind astfel nealterate.

Varza conține vitamina C, care întărește sistemul imunitar și ne ferește de răceli. De asemenea, este o sursă importantă de betacaroten, care protejează vederea de afecțiunile apărute odată cu înaintarea în vârstă, inclusiv cataracta.

 

Numeroase studii au arătat că varza conține substanțe cu proprietăți anti-cancer. Consumul de varză   aduce corpului nostru substanțe numite “Flavonoide” care au proprietăți anti-oxidante și poate lupta împotriva cancerului.

 

Pielea arată mai bine, mai fresh și mai luminoasă dacă mâncăm varză, tot datorită antioxidanților care ne protejează de acțiunea nocivă a razelor ultraviolete și a altor factori de mediu care ne pot afecta stratul superior al dermului.

 

Varza este foarte bogată în sulfuri și minerale, care sunt folosite ca agenți curativi în sistemul nostru digestiv. Includerea verzei în alimentație poate reduce șansele de indigestie și constipare.

 

SLABESTE CU..

 

Varza este o legumă foarte puțin calorică, ea având în jur de 25 de calorii/100 de grame.

Prin excelență, varza este un aliment minune, capabil să stimuleze funcțiile ficatului (înlesnind catabolismul lipidic), să detoxifice și să crească diureza organismului, ceea ce va duce la necesitatea ingerării unei mai mari cantități de apă decât in mod curent.

O salată de varză este sățioasa și foarte puțin calorică daca nu se exagerează cu uleiul, de preferință se adaugă ulei de măsline la ea pentru a-i spori efectele asupra metabolismului.

Folosită sub formă de supă, varza reușește să vă reducă masa corporala cu până la 5-6 kilograme pe săptămâna, cât durează cura. Marele dezavantaj al acestei cure ar fi dezechilibrul în principii nutritive pe care îl realizează.

Celebra supă de varză însă nu este printre cele mai strălucite rețete de slăbire, efectul ei va exista, adevărat dar după câteva săptămâni, kilogramele revin în forță. Așadar pentru a slăbi este nevoie de schimbarea stilului de viată :)