Nuci pentru creierul nostru

Deoarece sunt bogate in acizi grași omega 3, nucile sunt excelente pentru sănătatea cerebrala. Creierul este format în mare parte din grăsimi, care stimulează producția de noi celule cerebrale. Astfel, nucile ajută creierul să functioneze la cote maxime. În plus, nucile reduc riscul de hiperactivitate, probleme de învățare și de comportament.

 

Razele puternice ale soarelui, radicalii liberi, vântul, umezeala, aerul uscat, frigul, toți acești factori grăbesc îmbătrânirea pielii, dar cercetătorii arată că o mână de nuci pe zi poate amâna semnele îmbătrânirii premature, datorită conținutului ridicat de antioxidanți. Substanțele antioxidante formează un scut împotriva factorilor nocivi, protejând celulele și prelungindu-le viața.

 

Durerile de cap și stresul pot fi combătute cu un preparat sub formă de pastă de nuci. Amestecă foarte bine, până se obține o pastă, miezul a zece nuci cu o lingură de miere și adaugă apoi un pahar natural de fructe. Acest preparat are efect energizant și combate stresul. Pentru ca efectul să fie vizibil se recomandă să urmați acest tratament timp de patru săptămâni.

 

Cercetătorii au analizat efectele unei diete bogate în grasimi polinesaturate (nucile fiind o sursă importantă) pe aproximativ 9.200 de adulți, cu vârste de peste 20 de ani. La sfârșitul studiului s-a observat că participanții care au optat pentru o dietă bogată în astfel de grăsimi au fost mai feriți de problemele gingivale, riscul scăzând cu până la 30%.

 

Depresia este una dintre afecțiunile cel mai des întânite în prezent, la persoane din ce în ce mai tinere. Puteți combate depresia cu un consum regulat de nuci. Studiile arată că alimentele bogate în acizi grași esențiali, cum sunt și nucile, contribuie la alungarea depresiei și la dobândirea unei stări de calm.

 

Nucile pot ajuta în tratarea infertilității masculine. Exista anumiți factori de risc ce pot reduce calitatea spermei: fumatul, poluarea și alte toxine din aer. Alterarea calității spermei poate duce la o mutație a ADN-ului in interiorul celulelor iar acest lucru poate duce la creșterea riscului de defecte la naștere. Nucile conțin acizi grași omega 3, cunoscuți pentru beneficiile în rândul imbunătățirii calitatii si mobilitatii spermei.

 

Nucile conțin și cantități importante de zinc. Zincul se găsește în cantități mari în testicule si prostată. Consumul de alimente ce conțin zinc poate ajuta la îmbunătățirea calității și mobilității spermei și la mărirea numarului de spermatozoizi.

Unele studii au demonstrat că nucile le pot ajuta și pe femeile care suferă de sindromul ovarian polichistic. De asemenea, acizii grași omega 3 ajută la echilibrarea hormonală și reguleaza ciclul menstrual, iar acest lucru ajută la combaterea infertilității.


Unele femei chiar se simt excitate la mirosul nucilor, de aceea ele sunt recunoscute și ca afrodisiace. Încă din Roma antică femeile ofereau boluri cu nuci ca simbol al ferilității iar la nunți se aruncau tot nuci spre proaspeții căsătoriți, din același motiv. Nucile au fost folosite și în Franța și Italia ca modalitate de a intensifica plăcerea.