Salata verde

Salata conține cantități mari de minerale precum fier, calciu, magneziu, potasiu - esențiale pentru metabolismul corpului uman. Potasiul este o componentă importantă a celulelor și fluidelor corpului care ajută la controlul ritmului cardiac și a tensiunii arteriale.

 

Un studiu desfășurat de către Scoala Publică de Sănătate UCLA și Centrul Stiințific de Sănătate al Universității din Louisiana a concluzionat că cei care consumă salată verde au un nivel considerabil mai mare de vitamina C, E, B6 și acid folic, nutrienți-cheie care mențin un sistem imunitar sănătos și reduc riscul de obezitate, boli cardiace și alte boli cronice. Mai mult, jumătate dintre noi nu avem cantitățile necesare din acești nutrienți, așa că beneficiile consumului de salată verde sunt cu atât mai evidente.

Sucul de salată verde care se poate obține cu ajutorul storcătorului de fructe, ajută la tratarea mai multor tipuri de tulburări sexuale, crește nivelul fertilității și numărul spermatozoizilor. Astfel, la bărbați, consumul de suc proaspăt de salată îmbunătățește disfuncția erectilă și ejacularea precoce.

 

Ajută în curele de slăbire. Salata verde este ideală pentru persoanele care urmează cure de slăbire, deoarece conține foarte puține calorii. Are și un conținut mare de apă, care ajută la hidratarea organismului.

 

Datorită unei substanțe pe care salata verde o conține - lectucarium - calitatea somnului este mai bună și totodată această substanță prezintă efect revigorant, energizant, combatând senzația de oboseală.

 

Tratează constipația. Salata verde este un aliment ideal pentru tratarea constipației. Conține cantități mari de fibre alimentare care stimulează funcția intestinelor și digestia. Salata verde este benefică și pentru tratarea indigestiilor, artritei, colitei și problemelor circulatorii.

 


 

Pentru retete cu salata va invitam aici POFTA MARE!