Ce facem in luna noiembrie in Gradina legumelor fericite?

18 ale lui november 2013

 

"A-nvaluit privirea mea discreta

O frunza ce cadea in pirueta.

Se indrepta sfioasa spre pamant

Si, fara sa-mi sopteasca un cuvant,

Am inteles ca frunza care pica

Sufera si ea... la o adica."

La aceasta vreme taranul harnic si muncitor ar trebui sa se cam retraga si sa-si odihneasca oasele pentru la primavara cand multe treburi il asteapta.

Domn Director nu si nu! Nu vrea deloc sa se "impaltoneze", vorba lui Caragiale.

Ce face pe vremea asta in camp?

Pentru ca vantul e napraznic in zona noastra incercam sa cream o perdea din salcami pentru a ne mai proteja culturile ..e adevarat - nu vom reusi prea repede sa facem asta dar daca plantam in fiecare toamna cateva sute de pui de salcami incet incet vom obtine ceea ce credem noi ca ne-ar putea ajuta.

Dupa ce am terminat cu semanaturile de toamna - si asta pentru a ne prinde bine la primavara..am plantat si o suta de pomi fructiferi sa completam un pic livada si sa producem in timp si fructe fericite mai multe decat am reusit in aceasta vara. Astfel soiuri diverse de meri, pruni, ciresi si visini, caisi si piersici si-au facut loc in ograda legumelor fericite.

Am oferit si ingrasamantul organic pamantului pentru a-l sprijini nutritiv pentru culturile ce urmeaza.

 

In solar toate au rasarit - ba chiar sunt gata de aruncat in castron - ceapa verde si de apa, usturoiul verde si salatele crete si indraznete. Asteptam cu nerabdare si nebunatice ridichi de luna si o noua serie de spanac - iar RUCOLA o felicitam pentru ca tine daunatorii departe fata de asta vara cand dadusera iama in ea puriceii..Cicoare in caserola s-a luat la intrecere cu salata mixata ce ne place foarte mult.

Avem in continuare radacinoase si verdeturi in acest sezon rece si ne bucuram sa va indulcim cu gemuri noi in oferta saptamanii. Gemul de mere cu zahar brun si pudra de scortisoara deasupra a iesit delicios dar cel de mere fara de zahar a constituit experimentul reusit al lunii.

Pentru ca il recomandam in special mamicilor cu bebei dar si persoanelor care prefera produsele fara zahar iar stocul este foarte limitat va rugam sa ne scrieti in cazul in care sunteti interesati de acest produs pentru a produce suplimentar.

 

Multumim domnului Niculae Tache pentru versul adecvat care ne-a si inspirat..