Stevia - cu ea slabim dar ne si imunizam!

Stevia conține foarte mulți antioxidanți polifenolici (kampferol, quercetin, acid clorogenic, acid cafeic, isoquercitin, isosteviol), care ajută la intărirea imunității și la creșterea rezistenței organismului față de radicalii liberi.

 

Datorită proprietăților antioxidante, antibacteriene și antiseptice, ștevia este  benefică în tratarea și prevenirea ridurilor, dermatitei, eczemelor, acneei și altor probleme ale pielii.

Stevia are un puternic efect antibacterian. Potrivit unor studii realizate de japonezi la  Scoala de Stomatologie din Hiroshima, ștevia împiedica dezvoltarea bacteriilor dentare, luptă împotriva cariilor și a afecțiunilor dentare. De asemenea, ștevia este foarte bună în lupta împotriva bacteriei Streptococcus mutans.

 

Stimulează tranzitul gastro-intestinal, ajută la eliminarea reziduurilor alimentare, stimulează eliminarea bilei și favorizează digestia.

 

Stevia era folosită din timpuri străvechi în curele de slăbire datorită proprietăților sale de reglare a nivelului de zahăr din sânge. Se spune că pigmenții șteviei au un puternic rol în reglarea greutății corporale. Pentru a obține efectele dorite, se recomandă consumul a 70 gr. de frunze crude de ștevie, sub formă de salată în care se poate adăuga puțin ulei de măsline și câțiva stropi de lămâie. Este important ca înainte și după masă să nu se consume fluide pentru că lipsa lor favorizează digestia acestei plante.

 

Deoarece ștevia conține o cantitate mare de acid, este indicat ca la tăierea și la gătitul ei să se folosească cuțite și vase din oțel inoxidabil, pentru protejarea ustensilelor.

Retete cu ștevie gasiti aici POFTA MARE!