Sfat de consum
Broccoli este folosit la prepararea de sosuri, supe crema, in salate, sucuri etc. Pentru pastrarea substantelor benefice din planta este de preferat consumul in stare cruda dar cantitatea mare de sulf poate provoca tulburari digestive. De aceea pentru cei mai sensibili se recomanda ca broccoli sa fie oparit inainte sau fiert.
Salat de broccoli cu dressing de iaurt
Ingrediente salata: 200 g broccoli, o salata verde, 50 g migdale, o ceapa medie, 150 g masline
Ingrediente sos: 1-2 linguri mustar Dijon, iaurt la aprox. 200 g, boia, sare si piper dupa gust
Mod de preparare: se desface broccoli in buchetele si se opareste cu apa usor sarata. Se spala salata verde. Apoi se rumenesc migdalele intr-o tigaie. Se curate ceapa si se taie in rondele subtiri.
Din iaurtul natural, boia de ardei, mustar, sare si piper se va pregati, dupa gust, un dressing omogen.
Se aranjeaza intr-un castron salata verde taiata fasii, broccoli si maslinele. Inainte de servire se toarna dressingul si se amesteca usor cu celelalte ingrediente. Deasupra se presara rondelele de ceapa si migdalele si se serveste cu paine prajita.