Mod de utilizare: folositi 2 linguri de ulei pe zi la salate de legume sau fructe, paste, orez.
Maioneza din ulei de canepa
Ingrediente: 1 ou intreg, 1 lingura suc de lamaie, 3/4 picaturi de ulei de canepa, 1/4 lingura de sare, piper negru.
Mod de preparare: amestecati oul cu sucul de lamaie si sare. Apoi adaugati cate un pic din uleiul de canepa, amestecand continuu.
Dressing cu ulei de canepa si ghimbir
Ingrediente: 1 lingura ulei balsamic, 1 ligura suc de lamaie, 1 catel usturoi, putin ghimbir razuit, sare de mare, piper negru proaspat macinat, ierburi aromate, proaspat tocate (chivas, patrunjel etc), 3 linguri ulei de canepa.
Mod de preparare: presati usturoiul si ghimbirul si adaugati pasta obtinut peste celelalte ingrediente. Puteti combina cu oricare din salatele preferate. Acest timp de dressing se combina perfect cu oricare din salatele mai amarui, de exemplu rucola sau macris.