Praz ecologic, 500g

Praz ecologic, 500g

Produs certificat RO-ECO-007.

Se pastreaza in frigider in cutia de legume la 0-2 grade Celsius.

Se vinde la 500g.

Pret: 8,00 lei / Leg
Pret vechi: 10 lei / Leg
Cantitate:
 
 
 
Adauga in Cos

Gustul placut si valoarea alimentara este data de continutul de protide (2-3%), lipide (0.3-0.4%), glucuide (5-10% si cenusa (0.8-1.5%). Valoarea energetica este apreciata la 22Kcal din care cantitatea resorbita este de 79%.

Prazul se cultiva pentru tulpina falsa, frunzele verzi si bulbul de dimensiuni reduse, care se consuma in stare proaspata sau se utilizeaza la pregatirea unor ciorbe si mancaruri.

Vindecare cu Mancare: Praz ecologic, 500g

♥ Prazul este un laxativ remarcabil si un calmant al starilor iritative ale tractului digestiv . Se citeaza ca radicelele (popular "mustati") au proprietati vermifuge contra limbricilor si oxiurilor.

♥ Deosebit de bun emolient, este util in inflamatiile acute si cronice ale cailor respiratorii, raguseala, tuse, faringita, traheita.

♥ Este de asemenea considerat un adjuvant in ateroscleroza. Cosmetica: Actiunea sa emolienta, datorita mucilagiilor, si cea decongestiva fac din praz una din legumele cu efect favorabil asupra tenului; prazul este activ in acnee si in atenuarea petelor de roseata. In cosmetica parului, prazul este pentru parul brun ceea ce este musetelul pentru parul blond, respectiv are rolul de a-i da reflexe foarte frumoase.

Retete: Praz ecologic, 500g

Diversificare copii: Praz ecologic, 500g