|
Varza eco
Varza contine apa intre 85% (Varza de Bruxelles) si 92% (varza alba). Si continutul in protide este diferit: varza alba contine cca 1% in timp ce varza de Bruxelles 4%. Continutul in grasimi este intre 0.2-0.9% iar cel in hidrati de carbon intre 3.5 -11.2 (varza alba). Varza contine de asemenea fosfor, calciu, fier. De mentionat ca poluarea mediului determina acumularea unor microelemente ca: Pb, Sr, cd, Co, Cr, Ni, As, unele daunatoare pentru organism. Deci, atentia la sursa de provenienta! De asemenea varza contine vitaminele K si F.
Produse proaspat culese din gradina in lunile: Iunie, Iulie, Septembrie, Octombrie, Noiembrie si Decembrie
Vindecare cu Mancare: Varza eco
♥ Varza are un efect deosebit asupra gastritelor hiperacide si ulcerului gastric, datorita actiunii conjugate a vitaminei U si a vitaminei K
♥ Varza rosie, datorita acidului lactic este un dezinfectant al tractului digestiv si stimulenta a digestiei, iar zeama este puternic laxativa, iar varza ca atare este antidiareica.
♥ Sucul de varza are actiune antiparazitara contra oxiurilor si limbricilor.
♥ Varza este un remediu in contuzii, plagi chiar pentru cele grave, atone, cu procese cangrenoase, necroze.
♥ Varza se recomanda si pentru degeraturi, arsuri, abcese, flegmoane, furuncul, panaritiu, hemoroizi.
cometica: sucul de varza reduce acneea.
Retete: Varza eco
Retete cu varza alba
Salată de varză albă cu castraveți
Ingrediente:
1 varză mică 1 castravete 2-3 fire de ceapă verde 10-12 măsline verzi 10-12 măsline negre
Pentru dressing:
ulei de măsline oțet balsamic sare, piper zahăr
Preparare:
Varza se taie fideluță ,castravetele se taie rondele iar ceapa se taie mărunt. Se amestecă toate într-o salatieră și se adaugă măsline verzi și negre. Separat se face un amestec de ulei de măsline, oțet balsamic, sare, piper, zahăr (acest amestec se face după placul fiecăruia în parte).Se amestecă bine și se toarnă peste salată.
Supă de varză
Ingrediente:
1/2 buc varză 1/2 ardei roșu 1/2 ardei verde o legătură ceapă verde 4-5 roșii mici un morcov pătrunjel verde sare piper 2-3 linguri ulei
Preparare:
Se călește ceapa, morcovul și ardeiul în 2-3 linguri de ulei la care se adaugă 4 linguri apă. Separat, în apa fierbinte, se pune varza tocată. Se adaugă legumele călite peste varză, se pun roșiile tocate și jumătate din pătrunjel(tocat). Se fierbe 15 min, se adaugă sare, piper. Se ia de pe foc și se adaugă restul de pătrunjel. Se servește acrită - cu oțet de mere.
|
|