|
Patrunjel verde eco, 500g_OFERTA
Radacinile de patrunjel contin 14.95% substanta uscata, 7.44% glucide, 3.66% protide, 0.79% lipide, 1.68% elemente minerale (Ca, P, Fe, K), substante volatile care dau aroma specifica, acid folic, apiol si vitamine, dintre care se remarca vitamina C (200mg%/100g frunze-mai multa decat in citrice), provitamina A (beta-caroten) in frunze, B1, B2, B3, B12.
Pătrunjelul este o plantă erbacee legumicolă, cu tulpina înaltă, cultivată pentru rădăcina pivotantă, albă și pentru frunzele ei aromate, întrebuințate în alimentație, la aromatizarea unei game largi de mancaruri precum si in industria conservelor; de asemenea este folosit în medicina populară.
Produse proaspat culese din gradina in lunile: Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie, Noiembrie si Decembrie
Vindecare cu Mancare: Patrunjel verde eco, 500g_OFERTA
♥ In afara de importanta alimentara, patrunjelul mai este folosit ca planta medicinala, in tratarea malariei, a bolilor de rinichi, a celor de inima si de ficat.
♥ Este puternic antioxidant.
♥ Patrunjelul este diuretic usor si natural, se poate consuma sub forma de ceai.
♥ Contribuind la eliminarea acidului uric este util in tratatrea reumatismului si a gutei.
♥ Se recomanda patrunjel, telina, suc de morcovi si de mere pacientelor care retin fluide inainte de menstruatie.
♥ Radacina este un excelent remineralizant, stimulent al rinichilor, drenor al ficatului si antiviral.
♥ Dozele mari de seminte de patrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insarcinate trebuie sa le evite.
Uz cosmetic: Decoct concentrat din frunze (2 linguri la cana) pentru curatirea tenului si ca tonic capilar.
Retete: Patrunjel verde eco, 500g_OFERTA
☼ Patrunjelul de frunze se foloseste in mod deosebit la salate, la diverse alte mancaruri dar si ca ceai.
☼ Mestecati cateva frunze de patrunjel pentru improspatarea respiratiei dupa ceapa, usturoi sau prea mult alcool.
|
|