|
Pastarnac eco mic,leg
Radacina tuberizata contine 17-19% substanta uscata din care 8.6-10.5% glucide, 1.3%protide, 30 mg vitamina C, 0.114mg% vitamina B1, B2 precum si substante volatile care-i imprima aroma si gustul placute. Are o valoare nutritiva foarte importanta.
Radacina tuberizata de pastarnac se foloseste alaturi de alte legume, la prepararea diferitelor mancaruri si in industria conservelor.
Produse proaspat culese din gradina in lunile: Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie, Noiembrie si Decembrie
Produse livrate din depozit in lunile: Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Octombrie, Noiembrie si Decembrie
Vindecare cu Mancare: Pastarnac eco mic,leg
♥ Pastarnacul este bun pentru oboseala si constipatie.
♥ Se citeaza efectul emenagog - contribuind la reglarea ciclurilor precum si cel antireumatismal.
♥ Tonic - aperitiv si usor diuretic, ajuta la eliminarea toxinelor.
Retete: Pastarnac eco mic,leg
☼ Puneti putin pastarnac in piureul de cartofi si veti adauga mai multa savoare acestuia, veti obtine un gust mai complex. ☼ Se poate consuma pregatit la cuptor in ulei vegetal sau aruncat in cubulete peste friptura. ☼ Pastarnacul are gustul cel mai dulce dupa primul ger de iarna.
|
|