☼ Se mananca cel mai bine ca sos, cu miel, tocata la diverse mancaruri sau adaugata la deserturi pentru aroma sau bauta ca ceai.
Retete cu menta
☼ Mentolada (produsul casei) : serviti o bautura racoritoare, revigoranta si aromata; treceti prin blender dupa ce ati stors in prealabil 3-4 lamai zemoase, frunzele de la o legatura de menta si cateva lingurite de miere (dupa gust), optional 2-3 frunze de roinita, apa, 3-4 cuburi de gheata.
Sa serviti cu pofta de verde!
Labneh (cremă de iaurt arăbească)
Ingrediente:
- cremă de iaurt 500 g
- sare 1/2 linguriță
- mentă uscată 1 linguriță rasă
- ulei de măsline extravirgin 1 lingură
Preparare:
Puneți iaurtul într-un bol și amestecați-l cu sarea. Turnați deasupra uleiul de măsline (musai să fie extra virgin) și presărați menta uscată. Serviți cu lipie arăbească.
Înghețată de mentă
Ingrediente:
250 ml lapte
150 g zahăr
250 ml smântână dulce
50 g frunze proaspete de mentă
Preparare:
1. Se pune laptele cu zahărul la fiert până ajunge la punctul de fierbere. Se ia de pe foc și se amestecă până se răcoreşte. Se lasă apoi deoparte să se răcească complet.
2. Separat, se trec prin blender frunzele de mentă și se amestecă cu laptele.
3. Separat, se bate smântâna ca o frișcă și se încorporează treptat în compoziția de lapte și mentă, bătând în continuare pentru a fi cât mai aerată.
4. Se pune compoziția în congelator, având grijă ca de 2-3 ori, la câte un interval de 30 de minute, să se amestece pentru a nu se forma ace de gheață. Ultima oară se pot adăuga bucățele de ciocolată