Menta eco

Menta eco

Legatura are cca 50g. Se pastreaza in frigider intr-o punga de plastic, la sectiunea legume sau se usuca si se pastreaza intr-un recipient etans intr-un loc racoros si uscat.

*Produs bio. Certificat RO-ECO-007.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Exista mai multe specii si soiuri de menta, dar cand vorbesc de menta, majoritatea oamenilor se refera la Menta piperita sau la Menta spicata. Cea pe care noi o cultivam este menta piperita. Foarte utlizata in scop medicinal, menta ca si rozmarinul sunt folosite in aromaterapie pentru cresterea puterii de concentrare si pentru o memorie mai buna.

Unele studii indica menta piperita ca avand rol de protectie impotriva radioactivitatii la care sunt supusi pacientii care se trateaza impotriva cancerului.

Produse proaspat culese din gradina in lunile: Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie si Noiembrie

Vindecare cu Mancare: Menta eco

Calmanta pentru stomac, menta ajuta in cazul sindromului intestinului iritabil, al spasmelor musculare ale intestinului si colonului. Ceaiul din frunze proaspete si servit dupa masa, este popular in tot Orientul Mijlociu ca un ajutor pentru digestie.

Se recomanda in tratamentul diareei pentru proprietatile sale astringente, antiseptice si antispasmodice.

Sub forma de cataplasme reci, aduce alinare in durerile de cap.

Intra in componenta ceaiurilor antidiareic, dietetic, hepatic, gastric, antiastmatic, anticolitic, a ceaiurilor contra tulburarilor cardiace si a tigarilor antiastmatice.

Retete: Menta eco

Se mananca cel mai bine ca sos, cu miel, tocata la diverse mancaruri sau adaugata la deserturi pentru aroma sau bauta ca ceai.

 

Retete cu menta

Mentolada (produsul casei) : serviti o bautura racoritoare, revigoranta si aromata; treceti prin blender dupa ce ati stors in prealabil 3-4 lamai zemoase, frunzele de la o legatura de menta si cateva lingurite de miere (dupa gust), optional 2-3 frunze de roinita, apa, 3-4 cuburi de gheata.

Sa serviti cu pofta de verde!

 

Labneh (cremă de iaurt arăbească)

Ingrediente:


- cremă de iaurt 500 g
- sare 1/2 linguriță
- mentă uscată 1 linguriță rasă
- ulei de măsline extravirgin 1 lingură

Preparare:

Puneți iaurtul într-un bol și amestecați-l cu sarea. Turnați deasupra uleiul de măsline (musai să fie extra virgin) și presărați menta uscată. Serviți cu lipie arăbească.

 

Înghețată de mentă

Ingrediente:


250 ml lapte 
150 g zahăr
250 ml smântână dulce
50 g frunze proaspete de mentă

Preparare:

1. Se pune laptele cu zahărul la fiert până ajunge la punctul de fierbere. Se ia de pe foc și se amestecă până se răcoreşte. Se lasă apoi deoparte să se răcească complet.
2. Separat, se trec prin blender frunzele de mentă și se amestecă cu laptele.
3. Separat, se bate smântâna ca o frișcă și se încorporează treptat în compoziția de lapte și mentă, bătând în continuare pentru a fi cât mai aerată.
4. Se pune compoziția în congelator, având grijă ca de 2-3 ori, la câte un interval de 30 de minute, să se amestece pentru a nu se forma ace de gheață. Ultima oară se pot adăuga bucățele de ciocolată

 

Diversificare copii: Menta eco