Coriandru eco

Coriandru eco

Coriandrul verde se vinde la legatura sau punga in functie de dimensiuni; acestea difera in functie de sezon. Greutata neta 50g. Se pastreaza la 2-4ºC. Produs ecologic. Certificat RO-ECO-007.

 

Acest produs nu este disponibil momentan.

Principalii constituienți ai coriandrului sunt 0,20—1% ulei volatil format din 60—70% d-linalol sau coriandrol, geraniol, cimol, pinen, terpinen, felandren, dipentene, acid petroselinic etc. ; 15—20% lipide, 10% amidon, 4—5% substanțe minerale, pectine etc.

Frunzele de coriandru contin, printre altele, in proportie de 0,6% grasime, 2,3% minerale, 1,2% fibre si 6,3% carbohidrati. Mineralele si vitaminele includ calciu, fosfor, fier, caroten, riboflavina, niacina si vitamina C. Mai au si sodiu, potasiu si acid oxalic.

Produse proaspat culese din gradina in lunile: Ianuarie, Martie, Aprilie, Mai si Iunie

Vindecare cu Mancare: Coriandru eco

♥ Coriandrul este foarte bun pentru flatulenta, stimuleaza apetitul si ajuta in procesul de digestie, fiind si un remediu sigur pentru diaree.

♥ Coriandrul este o buna sursa de bioflavonoide, care sunt bune in cazul hemoroizilor, varicelor si al altor probleme ale venelor.

♥ Uleiul din aceasta planta este recomandat pentru reumatism, colici si nevralgie, iar din seminte se poate face o pasta buna in caz de ulcere bucale, ulceratii ale pielii si eruptii.

♥ Este recomandat in astenie si oboseala generala.

♥ Stimulent al memoriei.

♥ Euforizant si analgezic util persoanelor care sufera de migrene, oboseala/epuizare nervoasa.

 

Retete: Coriandru eco

â—Š Sucul de coriandru este bun in cazul deficientelor de vitamina A, B1, B2, C si fier.

â—Š Aroma coriandrului se intensifica daca semintele sunt macinate sau sunt prajite intr-o tigaie fara grasime.

â—Š Coriandrul se asociaza bine cu chimion, chili, menta proaspata si usturoi.

â—Š Semintele de coriandru se adauga produselor pregatite la cuptor sau se pun in mancaruri cu varza, cartofi si legume.

â—Š Coriandrul scoate in evidenta gustul fripturii de peste, al puiului si al mancarurilor cu carne.

 

 

 

Diversificare copii: Coriandru eco