|
Praz bio,3 buc
Gustul placut si valoarea alimentara este data de continutul de protide (2-3%), lipide (0.3-0.4%), glucuide (5-10% si cenusa (0.8-1.5%). Valoarea energetica este apreciata la 22Kcal din care cantitatea resorbita este de 79%.
Prazul se cultiva pentru tulpina falsa, frunzele verzi si bulbul de dimensiuni reduse, care se consuma in stare proaspata sau se utilizeaza la pregatirea unor ciorbe si mancaruri.
Produse proaspat culese din gradina in lunile: Iulie, August, Septembrie si Octombrie
Produse livrate din depozit in lunile: Ianuarie, Februarie, Martie, Noiembrie si Decembrie
Vindecare cu Mancare: Praz bio,3 buc
♥ Prazul este un laxativ remarcabil si un calmant al starilor iritative ale tractului digestiv . Se citeaza ca radicelele (popular "mustati") au proprietati vermifuge contra limbricilor si oxiurilor.
♥ Deosebit de bun emolient, este util in inflamatiile acute si cronice ale cailor respiratorii, raguseala, tuse, faringita, traheita.
♥ Este de asemenea considerat un adjuvant in ateroscleroza. Cosmetica: Actiunea sa emolienta, datorita mucilagiilor, si cea decongestiva fac din praz una din legumele cu efect favorabil asupra tenului; prazul este activ in acnee si in atenuarea petelor de roseata. In cosmetica parului, prazul este pentru parul brun ceea ce este musetelul pentru parul blond, respectiv are rolul de a-i da reflexe foarte frumoase.
Retete: Praz bio,3 buc
Supa de praz cu orez
Ingrediente:180g orez; 350g praz curatat; 2.5l supa; 35g unt/ulei de masline extravirgin; parmezan ras; patrunjel verde
Mod de preparare: prazul taiat fasii se caleste usor in trei linguri de ulei de masline. Dupa ce s-a inmuiat se adauga supa fierbinte, se fierbe 30min si apoi se adauga orezul si se fierbe in continuare 18min; apoi se adauga untul, parmezan si patrunjel dupa gust.
|
|