Varza rosie eco

Varza rosie eco

Varza rosie fiind de dimensiuni mici. Se pastreaza in punga de plastic perforata, la 0-2 grade Celsius. Produs ecologic, marca Legume Fericite.

Certificat RO-ECO-OO7

Acest produs nu este disponibil momentan.

Varza contine apa intre 85% (Varza de Bruxelles) si 92% (varza alba). Si continutul in protide este diferit: varza alba contine cca 1% in timp ce varza de Bruxelles 4%. Continutul in grasimi este intre 0.2-0.9% iar cel in hidrati de carbon intre 3.5 -11.2 (varza alba). Varza contine de asemenea fosfor, calciu, fier. De mentionat ca poluarea mediului determina acumularea unor microelemente ca: Pb, Sr, cd, Co, Cr, Ni, As, unele daunatoare pentru organism. Deci, atentia la sursa de provenienta! De asemenea varza contine vitaminele K si F.

Produse proaspat culese din gradina in lunile: Septembrie si Octombrie

Vindecare cu Mancare: Varza rosie eco

♥ Varza are un efect deosebit asupra gastritelor hiperacide si ulcerului gastric, datorita actiunii conjugate a vitaminei U si a vitaminei K

♥ Varza rosie, datorita acidului lactic este un dezinfectant al tractului digestiv si stimulenta a digestiei, iar zeama este puternic laxativa, iar varza ca atare este antidiareica.

♥ Sucul de varza are actiune antiparazitara contra oxiurilor si limbricilor.

♥ Varza este un remediu in contuzii, plagi chiar pentru cele grave, atone, cu procese cangrenoase, necroze.

♥ Varza se recomanda si pentru degeraturi, arsuri, abcese, flegmoane, furuncul, panaritiu, hemoroizi.

cosmetica: sucul de varza reduce acneea.

 

Retete: Varza rosie eco

Diversificare copii: Varza rosie eco