Spanac salbatic sau loboda salbatica bogata in proteine, contine vitamina A, calciu, fosfor si potasiu si in cantitati mai mici complexul de B-uri, fier, zinc, magneziu si sodiu.
Se consuma gatit, de preferat! Se vinde la legatura, 50g
Desi considerata de multi o buruiana care distruge recoltele de porumb si soia, inca din batrani frunzele sale se consumau gatite ca si spanacul, evitandu-se sau diminuandu-se insa consumul raw datorita continutului mare de oxalati. Ciorba din frunze tinere de loboda salbatica este excelenta. Se poate si praji, gati la abur sau adauga in salate in cantitati reduse.
Produse proaspat culese din gradina in lunile: Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Septembrie si Octombrie
Vindecare cu Mancare: Loboda salbatica 50g
Stomahic
Antiscorbutic
Antidiaree
Antiinflamator
Retete: Loboda salbatica 50g
Reteta de ciorba munteneasca:
2 legaturi de loboda salbatica,
1l lapte acru (sau iaurt),
2-3 cepe,
1 legatura de marar;
Se fierbe loboda, se scurge si se toaca dupa gust; se innabusa ceapa tocata marunt la foc iute cu ulei si apoi se adauga loboda si iaurtul; se adauga la final apa in care s-a fiert loboda si se mai da intr-un clocot doua. Adaugam deliciosul marar.
Servim cu pofta si cumpatare!
Diversificare copii: Loboda salbatica 50g
Produs recomandat in alimentatia copiilor incepand cu