Iarba grasa eco

Iarba grasa eco

Iarba grasa se vinde la legatura (cca 50g) si se foloseste in salate si sucuri verzi.

Aceasta buruiana se consuma frunzele carnoase, usor acrisoare, contine mai mult omega 3 decat oricare dintre salate. Des intalnita in restaurante renumite.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Iarba grasa, pe langa continutul impresionant de omega 3 este bogata in vitamina C, vitamina A, caroten, B1, B2, B3, B6, B9 dar si in magneziu, calciu, potasiu si fier.

 

Iarba grasa, numita popular si “iarba porcului”, este o alta planta plina de nutrienti. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din San Antonio, Texas, fruzele de iarba grasa – care pot fi consumate asemenea legumelor fierte – contin mai multi acizi grasi omega3 decat orice alta planta comestibila, ceea ce le face sa fie foarte recomandate pentru santatea sistemului cardiovascular si pentru sanatatea creierului. De asemenea, cercetarile au demonstrat ca aceasta planta contine  de aproape 20 de ori mai multa melatonina –  antioxidantul care are proprietatea de a inhiba dezvoltarea celulelor canceroase –  decat orice alta leguma sau alt fruct testat.

Vindecare cu Mancare: Iarba grasa eco

Foarte utila in tratarea bolilor digestive, pentru furuncule, rani dureroase provocate de intepaturile de albine, diaree, hemoragii intestinale, hemoroizi.

Retete: Iarba grasa eco

Se folosesc tulpinile, frunzele si/sau bobocii de flori.

Se poate prepara sub forma de salata combinata cu alte frunze verzi si ulei de masline, gatita la aburi dar si la supe si tocanite.

Diversificare copii: Iarba grasa eco