Porumb eco romanesc

Porumb eco romanesc

Se vinde la bucata. Produs certificat RO-ECO-007

Porumb ecologic romanesc, ce provine din samanta netratata sau modificata genetic. Nu este porumb dulce! Nu provine din cultura intensiva ba dimpotriva din gradina noastra mare, cules de langa surata sa fasolea.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Porumbul contine in mare parte carbohidrati si proteine dar si o cantitate apreciabila de fibre, cu un continut redus de grasimi.

In boabele de porumb se afla o multitudine de nutrienti importanti, amintind pe cele care se regasesc majoritar in boabele de porumb: vitamina B3, vitamina B5, vitamina B6, vitamina B9, potasiu si mangan. Mai contine glucoza, zaharoza, gluten.

Fata de alte cereale porumbul contine cantitati considerabile de antioxidanti printre care acidul ferulic, antocianii, zeaxantina si luteina.

Produse proaspat culese din gradina in lunile: Iulie si August

Vindecare cu Mancare: Porumb eco romanesc

♥ Acidul pantotenic si  vitamina B3 din boabele de porumb sunt foarte importante in producerea de energie necesara organismului.  Atat vitamina B5 cat si vitamina B3 sunt necesare pentru biosinteza unor compusi importanti cum ar fi: acetilcolina, colesterolul si acizii grasi.  Acidul pantotenic este o vitamina valoroasa pentru ca asigura buna functionare a glandelor suprarenale, care ne ajuta sa facem fata stresului cotidian.

♥ Este o sursa foarte buna de tiamina - un component de baza pentru buna functionare a creierului prin stimularea neurologica si cognitiva in general.

♥ Ajuta la pastrarea unui vaz sanatos cu ajutorul luteinei si zeaxantinei – 2 pigmenti maculari care nu pot fi produsi de organismul uman.

♥ Porumbul are inmagazinat o cantitate importanta de elemente nutritive si fibre care ne ajuta sa evitam neplacerile unor carente sau afectiuni care altfel s-ar putea instala cu usurinta.

Retete: Porumb eco romanesc

Diversificare copii: Porumb eco romanesc