Gutui ecologice

Gutui ecologice
Pret: 16,00 lei / Kg
Cantitate:
 
 
 
Adauga in Cos

Gutuile sunt fructele cele mai bogate in vitamine si minerale, cu un continut ridicat de glucide, vitaminele A, B, C, calciu, potasiu, fosfor, magneziu si fier.

 

Vindecare cu Mancare: Gutui ecologice

 

Vitamina B17 conținută de acest fruct ajută la distrugerea celulelor canceroase, fără a le afecta în vreun fel pe cele normale.
Depresia poate fi tratată cu gutui. Substanțele eterice care se găsesc în aceste fructe au proprietăți antidepresive.
Sucul de gutuie are efecte miraculoase asupra sânilor, crăpăturilor pielii, ridurilor, iritațiilor tenului (pe care îl și netezește și te scapă de senzația de uscăciune).

 

♥ Vitamina B17 conținută de acest fruct ajută la distrugerea celulelor canceroase, fără a le afecta în vreun fel pe cele normale.

 

♥ Depresia poate fi tratată cu gutui. Substanțele eterice care se găsesc în aceste fructe au proprietăți antidepresive.

 

♥ Sucul de gutuie are efecte miraculoase asupra sânilor, crăpăturilor pielii, ridurilor, iritațiilor tenului (pe care îl și netezește și te scapă de senzația de uscăciune).

Retete: Gutui ecologice

 

Salam de gutui
Ingrediente:
1/2 kg gutui
200 gr zahăr
100 gr stafide
100 gr nuci
1 esență rom
Preparare:
1. Curățăm gutuile și le tăiem cubulețe. Se pun gutuile la fiert cu apă doar cât să le acopere.
2. Cand s-au înmuiat gutuile adăugăm zahărul și lăsăm pe foc până scade toata zeama și se caramelizează amestecul. Adaugăm stafidele care au fost înmuiate în esența de rom și nucile pisate și mai lăsăm pe foc aproximativ 15 minute mestecând continuu să nu se lipească.
3. Lăsăm puțin să se răcorească și apoi răsturnăm compoziția rezultată pe un ceolofan. Rulăm în formă de salam, strângem bine la capete și dăm la rece.
4. După ce s-a întărit desfacem folia de ceolofan .
5. Apoi tăiem felii.
Mâncare de gutui
Ingrediente:
3 gutui potrivite
250 ml ulei
50 ml vin alb
2 linguri zahăr
1 lingură faină
sare
Preparare:
Gutuile se curăță de coajă, li se scot semintele, apoi se taie în felii de grosimea unui deget. Feliile se pun la înmuiat într-un vas în care s-au turnat uleiul și vinul. Se pun la fiert la foc potrivit, se adaugă sare, dupa gust, iar apoi făina amestecată cu puțină apă caldă. Se lasă să fiarbă în continuare. Separat, se prepară un sos de zahăr ars cu puțină făină. Se adaugă la gutui și se mai lasă să fiarbă 4-5 minute. Se servește caldă.
Sufleu de gutui
Ingrediente:
1kg gutui
6 albușuri
6 linguri zahăr
1 linguriță esență de vanilie
1 ceșcuță apă
1/4 linguriță scorțișoară
50g unt
Preparare:
Curățăm gutuile, le tăiem felii și le punem la fiert cu puțină apă, atât cât să se umezească bine.
Le lăsăm la foc mic, le amestecăm frecvent și le fierbem până scade aproape tot lichidul și gutuile s-au înmuiat.
Le luăm de pe foc, le lăsăm să se răceasca puțin și le pasăm, amestecând piureul cu zahărul, vanilia și 20g unt. Le lăsăm să se racească.
Încingem cuptorul. Batem albușurile spuma tare cu 2-3 picături de oțet. Incorporăm ușor spuma în piureul de gutui, amestecând cu o furculiță. Ungem cu restul de unt un vas termorezistent sau 6 castronașe, turnăm ușor compoziția. Lăsăm să se coacă 15-20 minute.
Se servește fierbinte.
*Nu e bine ca în timpul coacerii sufleului să deschidem ușa cuptorului sau, mai rău, sa mișcăm castronul – sufleul se va lăsa.

 

Salam de gutui

Ingrediente:

1/2 kg gutui

200 gr zahăr

100 gr stafide

100 gr nuci

1 esență rom

Preparare:

1. Curățăm gutuile și le tăiem cubulețe. Se pun gutuile la fiert cu apă doar cât să le acopere.

2. Cand s-au înmuiat gutuile adăugăm zahărul și lăsăm pe foc până scade toata zeama și se caramelizează amestecul. Adaugăm stafidele care au fost înmuiate în esența de rom și nucile pisate și mai lăsăm pe foc aproximativ 15 minute mestecând continuu să nu se lipească.

3. Lăsăm puțin să se răcorească și apoi răsturnăm compoziția rezultată pe un ceolofan. Rulăm în formă de salam, strângem bine la capete și dăm la rece.

4. După ce s-a întărit desfacem folia de ceolofan .

5. Apoi tăiem felii.

 

Mâncare de gutui traditionala

Ingrediente:

3 gutui potrivite

250 ml ulei

50 ml vin alb

2 linguri zahăr

1 lingură faină

sare

Preparare:

Gutuile se curăță de coajă, li se scot semintele, apoi se taie în felii de grosimea unui deget. Feliile se pun la înmuiat într-un vas în care s-au turnat uleiul și vinul. Se pun la fiert la foc potrivit, se adaugă sare, dupa gust, iar apoi făina amestecată cu puțină apă caldă. Se lasă să fiarbă în continuare. Separat, se prepară un sos de zahăr ars cu puțină făină. Se adaugă la gutui și se mai lasă să fiarbă 4-5 minute. Se servește caldă.

Sufleu de gutui

Ingrediente:

1kg gutui

6 albușuri

6 linguri zahăr

1 linguriță esență de vanilie

1 ceșcuță apă

1/4 linguriță scorțișoară

50g unt

Preparare:

Curățăm gutuile, le tăiem felii și le punem la fiert cu puțină apă, atât cât să se umezească bine.

Le lăsăm la foc mic, le amestecăm frecvent și le fierbem până scade aproape tot lichidul și gutuile s-au înmuiat.

Le luăm de pe foc, le lăsăm să se răceasca puțin și le pasăm, amestecând piureul cu zahărul, vanilia și 20g unt. Le lăsăm să se racească.

Încingem cuptorul. Batem albușurile spuma tare cu 2-3 picături de oțet. Incorporăm ușor spuma în piureul de gutui, amestecând cu o furculiță. Ungem cu restul de unt un vas termorezistent sau 6 castronașe, turnăm ușor compoziția. Lăsăm să se coacă 15-20 minute.

Se servește fierbinte.

*Nu e bine ca în timpul coacerii sufleului să deschidem ușa cuptorului sau, mai rău, sa mișcăm castronul – sufleul se va lăsa.

Diversificare copii: Gutui ecologice