Rulouri de ștevie cu ciuperci
Ingrediente:
20-30 frunze de ștevie (mărime potrivită-mare)
2 cepe mari
200 g ciuperci fierte, tocate
5-7 căței de usturoi
1 linguriță boia de ardei dulce
1 linguriță sare
2 linguri ulei
50 g pesmet
Preparare:
Frunzele de ștevie se opăresc doar scufundându-le în apă clocotită și scoțându-le imediat. Cepele se toacă fin și se călesc 1-2 minute. Usturoiul se pisează.
Într-un castron, se pun ciupercile, ceapa călită, usturoiul pisat, boiaua, sarea, uleiul și pesmetul. Se amestecă bine.
Din compoziția rezultată se ia cu lingura și se așază pe capătul fiecărei frunze de ștevie. Apoi, frunza se rulează frumos.
Rulourile astfel obținute se așază într-o tavă care se dă la cuptor, încălzit dinainte, circa 10 minute, la foc mic.
Se servesc calde. Sunt delicioase.