KALE bio, kg

KALE bio, kg

KALE se vinde acum la la legatura, cca 100g

Este CEL MAI PUTERNIC ANTITUMORAL al momentului. Produs ecologic. Certificat RO-ECO-007

Acest produs nu este disponibil momentan.

Varza Kale contine: vitamina K, vitamina C, vitamina B, vitamina E, vitamina A, fier (mai mult decat carnea de vita), calciu, luteina, mangan, fosfor, betacaroten, antioxidanti, potasiu, magneziu, proteine, are continut mic de calorii si inhiba absorbtia de iod in organism.

 

Produse proaspat culese din gradina in lunile: Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie si Octombrie

Vindecare cu Mancare: KALE bio, kg

♥ protejează organismul împotriva cancerului

♥ intareste sistemul imunitar

♥ diminuează nivelul de colesterol şi de zahăr din sânge

♥ încetineşte procesul de îmbătrânire a creierului

♥ este CEL MAI PUTERNIC ANTITUMORAL al momentului

Retete: KALE bio, kg

Salată de kale cu mazăre și morcovi

Salată de kale cu mazăre și morcovi
Ingrediente:
1 legătură mare de kale 400-500g
500g mazăre fragedă
4-5 morcovi tineri
Pentru dressing:
2 lingurițe semințe de chimen
2 căței de usturoi, tocați marunt
zeama de la o lămâie
jumătate de ceâșcă de ulei de măsline
sare și piper
frunzele de la 2-3 fire de mentă, tocate
Preparare:
Spălați legumele și curățați morcovii și mazărea. Puneți apa cu sare la fiert. Fierbeți morcovii 5-6 minute, mazărea cam 4 minute, iar frunzele de kale nu mai mult de 2 minute. Vrem să avem niște legume al dente de aceea le fierbem doar un pic. Le puneți pe toate într-o strecurătoare la scurs.
Preparați între timp dressingul amestecând uleiul cu zeama de lămaie și adăugand rând pe rand chimenul, usturoiul, menta, sarea și piperul.
Puneți legumele scurse de apă într-un castron, turnați deasupra dressingul, amestecați și serviți.
Bulgur cu roșii și kale
Ingrediente:
150g bulgur
4-5 cepe verzi
3-4 fire de usturoi verde sau 3 caței de usturoi
3 roșii mari zemoase sau o conservă de 400g de roșii cuburi
1 linguriță chimen
1 linguriță coriandru uscat
1 jumătate de lingurita kumin
1 ardei iute tocat mărunt
1 legătură de frunze de Kale – 400g
Preparare:
Curățați ceapa și usturoiul și tocați-le. Caliți-le un pic în ulei de măsline și adăugați bulgurul pe care îl lăsați să se prăjească în jur de 1 minut. Adăugați apoi coriandrul, chimenul, ardeiul iute si kuminul și turnați pe deasupra roșiile cuburi. Dacă roșiile nu au suficient lichid adăugați un pic de apă. Lasați pe foc cam 5 minute avand grijă să adaugi apă dacă amestecul începe să se lipească de cratiță.
Spălați frunzele de kale, îndepărtați-le nervurile si tăiați-le fășii. Adăugați-le în bulgur cam un minut. Ideea e că atât frunzele de kale cât și bulgurul trebuie sa ramană al dente nu sa fie fierte de tot.
Varză kale și conopidă
Ingrediente:
piper negru proaspăt măcinat
1/2 linguriță sare de mare
2 linguri ulei de măsline extra virgin
1 cățel de usturoi tocat fin
2 linguri suc de lămâie proaspăt stors
1 crenguță patrunjel proaspăt, tocat
1 tulpină ceapă verde tăiată mărunt
160 g roșii cherry, tăiate în jumătate
1/2 căpățână de conopidă
3 frunze de varză kale
Preparare:
Rupe frunzele de Kale înlăturandu-le tulpina tare. Folosind un cuțit mare, toacă-le marunt. Pune-le într-un bol mare, împreună cu roșiile cherry, ceapă verde și pătrunjelul tocate mărunt.
Dă conopida pe răzătoare până se mărunțește. Adaug-o în salată și amestecă bine. Într-un castron mic, amestecă sucul de lămâie, usturoiul, sarea, piperul și uleiul de măsline. Toarnă sosul în castron și amestecă.Salată de kale cu mazăre și morcovi

Ingrediente:

1 legătură mare de kale 400-500g

500g mazăre fragedă

4-5 morcovi tineri

Pentru dressing:

2 lingurițe semințe de chimen

2 căței de usturoi, tocați marunt

zeama de la o lămâie

jumătate de ceâșcă de ulei de măsline

sare și piper

frunzele de la 2-3 fire de mentă, tocate

Preparare:

Spălați legumele și curățați morcovii și mazărea. Puneți apa cu sare la fiert. Fierbeți morcovii 5-6 minute, mazărea cam 4 minute, iar frunzele de kale nu mai mult de 2 minute. Vrem să avem niște legume al dente de aceea le fierbem doar un pic. Le puneți pe toate într-o strecurătoare la scurs.

Preparați între timp dressingul amestecând uleiul cu zeama de lămaie și adăugand rând pe rand chimenul, usturoiul, menta, sarea și piperul.

Puneți legumele scurse de apă într-un castron, turnați deasupra dressingul, amestecați și serviți.

 

Bulgur cu roșii și kale

Ingrediente:

150g bulgur

4-5 cepe verzi

3-4 fire de usturoi verde sau 3 caței de usturoi

3 roșii mari zemoase sau o conservă de 400g de roșii cuburi

1 linguriță chimen

1 linguriță coriandru uscat

1 jumătate de lingurita kumin

1 ardei iute tocat mărunt

1 legătură de frunze de Kale – 400g

Preparare:

Curățați ceapa și usturoiul și tocați-le. Caliți-le un pic în ulei de măsline și adăugați bulgurul pe care îl lăsați să se prăjească în jur de 1 minut. Adăugați apoi coriandrul, chimenul, ardeiul iute si kuminul și turnați pe deasupra roșiile cuburi. Dacă roșiile nu au suficient lichid adăugați un pic de apă. Lasați pe foc cam 5 minute avand grijă să adaugi apă dacă amestecul începe să se lipească de cratiță.

Spălați frunzele de kale, îndepărtați-le nervurile si tăiați-le fășii. Adăugați-le în bulgur cam un minut. Ideea e că atât frunzele de kale cât și bulgurul trebuie sa ramană al dente nu sa fie fierte de tot.

Varză kale și conopidă

Ingrediente:

piper negru proaspăt măcinat

1/2 linguriță sare de mare

2 linguri ulei de măsline extra virgin

1 cățel de usturoi tocat fin

2 linguri suc de lămâie proaspăt stors

1 crenguță patrunjel proaspăt, tocat

1 tulpină ceapă verde tăiată mărunt

160 g roșii cherry, tăiate în jumătate

1/2 căpățână de conopidă

3 frunze de varză kale

Preparare:

Rupe frunzele de Kale înlăturandu-le tulpina tare. Folosind un cuțit mare, toacă-le marunt. Pune-le într-un bol mare, împreună cu roșiile cherry, ceapă verde și pătrunjelul tocate mărunt.

 

Dă conopida pe răzătoare până se mărunțește. Adaug-o în salată și amestecă bine. Într-un castron mic, amestecă sucul de lămâie, usturoiul, sarea, piperul și uleiul de măsline. Toarnă sosul în castron și amestecă.

Diversificare copii: KALE bio, kg