Salată de kale cu mazăre și morcovi
Salată de kale cu mazăre și morcovi
Ingrediente:
1 legătură mare de kale 400-500g
500g mazăre fragedă
4-5 morcovi tineri
Pentru dressing:
2 lingurițe semințe de chimen
2 căței de usturoi, tocați marunt
zeama de la o lămâie
jumătate de ceâșcă de ulei de măsline
sare și piper
frunzele de la 2-3 fire de mentă, tocate
Preparare:
Spălați legumele și curățați morcovii și mazărea. Puneți apa cu sare la fiert. Fierbeți morcovii 5-6 minute, mazărea cam 4 minute, iar frunzele de kale nu mai mult de 2 minute. Vrem să avem niște legume al dente de aceea le fierbem doar un pic. Le puneți pe toate într-o strecurătoare la scurs.
Preparați între timp dressingul amestecând uleiul cu zeama de lămaie și adăugand rând pe rand chimenul, usturoiul, menta, sarea și piperul.
Puneți legumele scurse de apă într-un castron, turnați deasupra dressingul, amestecați și serviți.
Bulgur cu roșii și kale
Ingrediente:
150g bulgur
4-5 cepe verzi
3-4 fire de usturoi verde sau 3 caței de usturoi
3 roșii mari zemoase sau o conservă de 400g de roșii cuburi
1 linguriță chimen
1 linguriță coriandru uscat
1 jumătate de lingurita kumin
1 ardei iute tocat mărunt
1 legătură de frunze de Kale – 400g
Preparare:
Curățați ceapa și usturoiul și tocați-le. Caliți-le un pic în ulei de măsline și adăugați bulgurul pe care îl lăsați să se prăjească în jur de 1 minut. Adăugați apoi coriandrul, chimenul, ardeiul iute si kuminul și turnați pe deasupra roșiile cuburi. Dacă roșiile nu au suficient lichid adăugați un pic de apă. Lasați pe foc cam 5 minute avand grijă să adaugi apă dacă amestecul începe să se lipească de cratiță.
Spălați frunzele de kale, îndepărtați-le nervurile si tăiați-le fășii. Adăugați-le în bulgur cam un minut. Ideea e că atât frunzele de kale cât și bulgurul trebuie sa ramană al dente nu sa fie fierte de tot.
Varză kale și conopidă
Ingrediente:
piper negru proaspăt măcinat
1/2 linguriță sare de mare
2 linguri ulei de măsline extra virgin
1 cățel de usturoi tocat fin
2 linguri suc de lămâie proaspăt stors
1 crenguță patrunjel proaspăt, tocat
1 tulpină ceapă verde tăiată mărunt
160 g roșii cherry, tăiate în jumătate
1/2 căpățână de conopidă
3 frunze de varză kale
Preparare:
Rupe frunzele de Kale înlăturandu-le tulpina tare. Folosind un cuțit mare, toacă-le marunt. Pune-le într-un bol mare, împreună cu roșiile cherry, ceapă verde și pătrunjelul tocate mărunt.
Dă conopida pe răzătoare până se mărunțește. Adaug-o în salată și amestecă bine. Într-un castron mic, amestecă sucul de lămâie, usturoiul, sarea, piperul și uleiul de măsline. Toarnă sosul în castron și amestecă.Salată de kale cu mazăre și morcovi
Ingrediente:
1 legătură mare de kale 400-500g
500g mazăre fragedă
4-5 morcovi tineri
Pentru dressing:
2 lingurițe semințe de chimen
2 căței de usturoi, tocați marunt
zeama de la o lămâie
jumătate de ceâșcă de ulei de măsline
sare și piper
frunzele de la 2-3 fire de mentă, tocate
Preparare:
Spălați legumele și curățați morcovii și mazărea. Puneți apa cu sare la fiert. Fierbeți morcovii 5-6 minute, mazărea cam 4 minute, iar frunzele de kale nu mai mult de 2 minute. Vrem să avem niște legume al dente de aceea le fierbem doar un pic. Le puneți pe toate într-o strecurătoare la scurs.
Preparați între timp dressingul amestecând uleiul cu zeama de lămaie și adăugand rând pe rand chimenul, usturoiul, menta, sarea și piperul.
Puneți legumele scurse de apă într-un castron, turnați deasupra dressingul, amestecați și serviți.
Bulgur cu roșii și kale
Ingrediente:
150g bulgur
4-5 cepe verzi
3-4 fire de usturoi verde sau 3 caței de usturoi
3 roșii mari zemoase sau o conservă de 400g de roșii cuburi
1 linguriță chimen
1 linguriță coriandru uscat
1 jumătate de lingurita kumin
1 ardei iute tocat mărunt
1 legătură de frunze de Kale – 400g
Preparare:
Curățați ceapa și usturoiul și tocați-le. Caliți-le un pic în ulei de măsline și adăugați bulgurul pe care îl lăsați să se prăjească în jur de 1 minut. Adăugați apoi coriandrul, chimenul, ardeiul iute si kuminul și turnați pe deasupra roșiile cuburi. Dacă roșiile nu au suficient lichid adăugați un pic de apă. Lasați pe foc cam 5 minute avand grijă să adaugi apă dacă amestecul începe să se lipească de cratiță.
Spălați frunzele de kale, îndepărtați-le nervurile si tăiați-le fășii. Adăugați-le în bulgur cam un minut. Ideea e că atât frunzele de kale cât și bulgurul trebuie sa ramană al dente nu sa fie fierte de tot.
Varză kale și conopidă
Ingrediente:
piper negru proaspăt măcinat
1/2 linguriță sare de mare
2 linguri ulei de măsline extra virgin
1 cățel de usturoi tocat fin
2 linguri suc de lămâie proaspăt stors
1 crenguță patrunjel proaspăt, tocat
1 tulpină ceapă verde tăiată mărunt
160 g roșii cherry, tăiate în jumătate
1/2 căpățână de conopidă
3 frunze de varză kale
Preparare:
Rupe frunzele de Kale înlăturandu-le tulpina tare. Folosind un cuțit mare, toacă-le marunt. Pune-le într-un bol mare, împreună cu roșiile cherry, ceapă verde și pătrunjelul tocate mărunt.
Dă conopida pe răzătoare până se mărunțește. Adaug-o în salată și amestecă bine. Într-un castron mic, amestecă sucul de lămâie, usturoiul, sarea, piperul și uleiul de măsline. Toarnă sosul în castron și amestecă.