Ceapa eco

Ceapa eco

Produs ecologic, romanesc. Certificat RO-ECO-007.

Se pastreaza intr-un loc uscat, intunecat si ventilat la 12-18 grade Celsius, departe de cartofi, care absorb umiditatea din ceapa.

Pret: 15,00 lei / Kg
Pret vechi: 7 lei / Kg
Cantitate:
 
 
 
Adauga in Cos

Ceapa constituie aliment de baza si se consuma in stare proaspata sau in preparate. Aceasta se recomanda pentru mancare gatita, salate, conserve.

Valoarea alimentara a bulbilor de ceapa este data de continutul bogat in principii nutritive, ca: glucide 6.5-8%, protide 1.3-1.9%, aciditate totala de 3.3% iar dintre substantele minerale: potasiu, fosfor, calciu, fier alaturi de vitaminele C, PP, B1 si B2.

Vindecare cu Mancare: Ceapa eco

♥ Ceapa este un remediu traditional uimitor pentru un numar urias de afectiuni - printre care anemia, bronsita si astmul, infectiunile genito-urinare, artrita si reumatismul, guta si imbatranirea prematura.

♥ Reduce colesterolul si previne aparitia cheagurilor de sange.

♥ Efectul bactericid al fitoncidelor din ceapa ii confera acesteia utilizare in conservarea alimentelor si dezinfectarea semintelor.

Retete: Ceapa eco

Omleta cu ceapa si ardei gras

Ingrediente: 3 oua, 2 linguri de ulei, 2 cepe medii, 1 ardei gras, sare, piper, marar sau patrunjel proaspat

Mod de preparare: se taie ceapa marunt  si ardeiul cubulete. Se bat ouale cu sare si piper dupa gust. Se incinge tigaia cu cele 2 linguri de ulei, se adauga ceapa si ardeiul si se lasa 30 de secunde.  Peste continut se toarna ouale batute si se lasa sa se faca bine pe o parte, apoi se intoarce pe cealalta parte, pentru a se rumeni. Se serveste calda cu marar sau patrunjel tocat marunt.

Diversificare copii: Ceapa eco